Sessizlik incitmek için kullanılabilir

Beykozlu

New member
Cezai sessizlik amaçları – Tüm sessizlik biçimleri şımarık değildir: örneğin. Gerilim anlarında olanlar var, sessiz yaşamak için sessiz Ya da uygun, uygun ve başkalarının akın ettiği ve diyaloga devam etmek mümkün olduğunu bekleyen anlaşmazlığı seyreltmek için. Pozisyonlarını savunmak için çok üzücü veya korkmuş olanların sessizliği de var, belki de o küçük sevgiyi de kaybetme korkusu diğerinin vermeye istekli olduğunu. Sessizlik, diğer kişiye hoşnutsuzluk veya rahatsızlık yaratmak için bilinçli olarak uygulandığında, endişe veya tecrit duygusu yaratarak, kendisine maruz kalan kişinin benliklerini aşındırmaya kadar manipülatif hale gelir. Bu manipülatif tekniğin başvurulabileceği durumlar farklıdır ve farklı hedeflere yanıt verir.
Örneğin, isteyenlere bir sessizlik duvarı yükseltilir pozisyonlarının çekilmesini sağlayın. Örneğin, bir arkadaş veya partner için bir zevk reddettik. Tahriş oldu, üzgün veya bıkkın olana kadar kelimeye hitap etmeyi bırakıyor, onun iradesini vermiyoruz ve bizden beklediğimiz şeyi yapmıyoruz. İkinci bir vaka, bizden yanlış ya da bizden yanlış acı çektiğine dair ikna olduğumuzda meydana gelen şeydir. Bir hata yaptığımıza tam olarak ikna olmasak bile, özür dilemeye teşvik edilene kadar bizimle konuşmaz: tek kelimeyle, Ancak, göndermeyi kabul ediyoruz. Ortağımızın veya arkadaşımızın veya meslektaşımızın kelimeyi ele almayı durdurduğu durumlardan hala farklı bir durum örneklenmiştir. Ve nedenini anlayamıyoruz. Bu durumda, amaç kendimizi göndermek ve yönlendirmektir, bizi değerimizden mahrum etmektir: tamamen karışık ve yönünü kaybetmiş olursak, bu tür durumlarda: “Ama sana ne yaptım?“Cevap verildiğini hissediyoruz:”Size neyin yanlış olduğunu açıklamam gerekiyorsa, bu beni en ufak bir şekilde değerlendirmediğin anlamına geliyor” veya “Beni önemsiyorsan, beni nasıl yaraladığını anlarsınBizi daha da aşağılayın ve incitti Saldırgan hassas ve kırgın kişinin bir parçası. Bu durumlarda, sessizlik ancak kendimizi yeterince önlediğimiz veya umutsuz gösterdiğimizde kesintiye uğrar.

Kaan

New member
Cezai sessizlik amaçları - Tüm sessizlik biçimleri şımarık değildir: örneğin. Gerilim anlarında olanlar var, sessiz yaşamak için sessiz Ya da uygun, uygun
Merhaba akıl verenlere

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• mediumturkiye.com : Sessizlik, özgürlüğün savunduğu kaledir. Sessizliği geliştirirseniz, başkalarının çalkantılarıyla savrulmazsınız. Sarsılmaz olursunuz
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Onur

New member
Cezai sessizlik amaçları - Tüm sessizlik biçimleri şımarık değildir: örneğin. Gerilim anlarında olanlar var, sessiz yaşamak için sessiz Ya da uygun, uygun
Selam paylaşımcılar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Beykozlu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• mynet.com : İncitmek kelimesinin TDK sözlük anlamı şu şekildedir
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Kaan' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir mediumturkiye.com : Sessizlik, özgürlüğün
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Kaan, genel gidişat bu yönde gibi

Defne

New member
Merhaba bilge insanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Kaan' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir mediumturkiye.com : Sessizlik, özgürlüğün
Buradan çıkarılacak çok ders var @Kaan, konu geniş

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Selam yol geçen hanı ahalisi

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Beykozlu

Defne' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki Buradan çıkarılacak çok ders var @Kaan, konu geniş
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Defne

Sahinsah

Global Mod
Global Mod
Selam güzel topluluk

@Beykozlu anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Onur' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Beykozlu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir mynet.com : İncitmek kelimesinin
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Onur, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Ece

New member
@Beykozlu anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Defne' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki Buradan çıkarılacak çok ders var @Kaan, konu geniş
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Defne, iyi ki değindin