Serenis’in kurucusu Silvia Wang

Beykozlu

New member
Silvia, Çin’de ortaya çıkan çok özel bir kişisel hikaye.
Bu kadar. Ailem Çinli ve çok küçükken zorunluluktan İtalya’ya geldiler. Milano’da doğdum ama açıkçası İtalya’daki ilk Çinli kızlardan biriydim. Ailem benim ilk girişimcilik, özveri ve cesaret örneğimdi. Onlardan hayatınızı değiştirebileceğinizi ama bunun çok çaba gerektirdiğini öğrendim.

Sakin bir çocukluk ve çekmecede pek çok fikir: nasıl bir çocuktun?
Tanım gereği farklı bir çocuk ama aynı zamanda okul sonuçları ve etkinlikleri açısından da çok normal. Her zaman kendimi homologe etmeye çalıştım ve dengemi geç buldum. Ancak, her zaman kendi tarzımla bir şeyler yaratmak istediğimin bilincine sahip oldum.

Güçlü iradeli ve kararlı: parlak bir üniversite kariyeri ve iş dünyasında patlama ile bir başlangıç.
Ekonomi okudum ve birçokları gibi yurtdışına gitmek istedim. Şanslıydım ki dünya çapında yeni girişimler başlatan bir yatırım fonunda iş buldum ve bu iş sayesinde Güneydoğu Asya’da dijital alanda eğitim alarak birkaç yıl geçirdim. Güneydoğu Asya’daki en büyük e-ticaret moda sitesi ve daha sonra e-ticarette faaliyet gösteren en önemli özel Çinli çokuluslu şirket tarafından satın alınan bir girişim dahil olmak üzere büyük dijital şirketlerde çalıştım.

Geliştirdiğiniz iş fikrinde uluslararası bir deneyime sahip olmak ne kadar önemliydi?
Beklenenin aksine, çok az şey söylerdim çünkü İtalya pazarına yönelik ilk girişimimi başlatmak için İtalya’ya dönmeye karar verdim. Kocam ve ben her zaman geleceğimizin burada yatacağını biliyorduk, bu nedenle iş fikri ülkemizde de uygulanmak üzere tasarlandı. Bununla birlikte, uluslararası deneyimin bir insan olarak büyümeme kesinlikle yardımcı olduğunu da eklemek isterim.

Birbiri ardına başarı ve büyük bir tatmin kariyeri: kadın olmak bir sorun muydu?
Ne yazık ki kadın olmak yurtdışında olduğu gibi İtalya’da da hala cezalandırılıyor. Toplantılarda görmezden gelinmek ya da erkek meslektaşlarımdan daha az hazırlıklı olduğumu varsaydığını algılamak çok sık başıma geldi.

İş ve aile, her zaman kolay değildir.
Hayır, ama her şeyde olduğu gibi bu da seçimlerle ilgili. Sadece işe odaklanmak istediğim bir zaman vardı ve bundan mutluydum. Sonra çocuk sahibi olmak istedim ve onlarla birlikte olabilmek için işimi yeniden düzenledim: Seçebilecek kadar şanslıydım. Bence önemli olan hiçbir kadının iş ya da aile arasında seçim yapmak zorunda kalmayacağı, dış etkenlerin zorlamasıyla bir şeylerden vazgeçmek zorunda kalmayacağı bir duruma gelebilmek. Örneğin, küçükleri idare edebilmek için yardımların eksikliğini düşünüyorum.

Serenis nasıl ortaya çıktı?
Serenis, benim ve ekibin hasta olarak yaşadığı deneyimlerden ve akıl sağlığını daha erişilebilir kılma arzusundan doğdu. Serenis, damgalamayı yıkmak için sürekli çalışıyor; bu nedenle, örneğin doğum sonrası depresyonu yaşayan yeni annelere veya mezun olan öğrencilere seanslar vererek, bu konuda farkındalık yaratmaya yönelik çeşitli girişimler düzenliyoruz. Bununla birlikte, insanların akıllarına bakmak istediklerinde güvenebilecekleri ciddi ve kaliteli bir yer yaratarak en büyük işi yapıyoruz. Serenis bir tıp merkezidir ve verdiğimiz hizmetten sorumludur; orada sadece eğitimli psikoterapistler çalışmaktadır ve etik ve sorumlu bir faaliyeti garanti altına almak için bir manifesto imzalanmıştır.

Serenis’i zihinsel sağlıkla ilgili diğer girişimlerden ayıran nedir?

Hizmet kalitesinin yanı sıra, teknoloji. Bir ankete dayalı olarak mevcut 800’den fazla terapist arasından en uygun terapisti bulan bir uygulamamız var. Ayrıca, seansları bağımsız olarak rezerve edebilir ve yönetebilir ve her şeyden önce faturaları otomatik olarak kesebilirsiniz. Yine uygulamada, hedefleri girebileceğiniz, ruh halinizi takip edebileceğiniz ve gerekirse terapistinizle paylaşmak üzere düşüncelerinizi yazabileceğiniz günlük, günlük sağlık uygulaması gibi çeşitli hizmetlere de erişebilirsiniz. Son olarak, görüntülü arama oturumları yapabilmek çok fazla esneklik sağlar, istediğiniz zaman istediğiniz yerden, hatta tatilde bile bir aktivite ile diğeri arasında cep telefonunuzla bağlantı kurabilirsiniz.

İş yaşam dengesi, bugün çok fazla konuşma var.
Belirli bir döneme atıfta bulunulmasının bence öncelikli bir konu olduğunu yineliyorum. Benim için “denge” vardır, yani insan o anda bizim için öncelikli olan şeyleri yaptığı için kendini iyi hissettiğinde denge vardır. Dahası, iş hayatı dengesinden sık sık, sanki hayatın pek çok yönü, dolayısıyla kişisel ve profesyonel, zıt veya zıtmış gibi bahsediyoruz: örneğin benim durumumda, bunlar sıklıkla çakışıyor. Kocamla ilk girişimimizi hatırlıyorum ve yapabileceğimiz en iyi seçim buydu.

Girişimci olmak isteyen kızlara öneriniz.
Yeni başlıyorsanız, pozisyona veya markaya çok fazla bakmadan, yalnızca ne kadar öğrendiğinize bakmadan çokça gelişebileceğiniz bir yerde biraz deneyim edinmenizi tavsiye ederim. Genel olarak, sonucu ne olursa olsun günlük yaşamda heyecanlandıran ve tatmin eden bir şey bulmanızı öneririm çünkü iş yapmak zordur ve genellikle ters gider.

Kendinizle ilgili bir şey: varsa hobiler, tutkular ve önemsiz şeyler.
Kaya tırmanışını severim.