Quentin Tarantino: “Marvel Oyuncuları Sinema Yıldızı Değil”

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
ABD’li sinema direktörü Quentin Tarantino, elbet Hollywood’un en büyük isimlerinden biri. Pulp Fiction’dan Inglorious Bastard’a kadar birfazlaca kültleşmiş imale imza atan ve kendine özgün şekliyle akıllara kazınan sinemacı, son vakit içinderda ise günümüzde çok tanınan olan süper kahraman sinemaları hakkında konuşuyordu.

Ödüllü direktör, yakın vakitte Marvel yahut DC sinemalarını yönetmeyeceğini açıklamıştı. Bu usul sinemalarda çalışmayı ‘maaşlı işlere’ benzeten Tarantino, gelecekte harika kahraman üretimlerinin birden gözden düşeceğini düşündüğünü söylemişti. 59 yaşındaki sinemacı, artık ise Marvel konusunda yeni açıklamalarda bulundu.

Tarantino’ya göre Marvel oyuncuları sinema yıldızı değil, asıl yıldız olan karakterler

‘2 Bears 1 Cave’ isimli bir podcast’e konuk olan sinemacı, Hollywood’un Marvel’laşması niçiniyle artık gerçek sinema yıldızlarının bulunmadığını tabir etti. Tarantino bununla ilgili, “Hollywood’un Marvel’laşmasının bir kesimi, bu oyuncuların muhakkak rolleri oynayarak ünlü olması” ifadelerini kullanırken Marvel oyuncularının aslında yıldız olmadığını, yıldız olanın karakterler olduğunu ekledi: “Bu bireyler sinema yıldızları değiller değil mi? Yıldız olan Kaptan Amerika ya da Thor. Bunu birinci söyleyen ben değilim. Daha evvel biroldukça defa söylenmiştir. Lakin durum bu biçimde, asıl yıldız olan bu üslup karakterler.”

Yani anlayacağınız Quentin Tarantino, bu tartışmalı açıklamasıyla Chris Evans’ın yıldız olmadığını, Kaptan Amerika’nın asıl yıldız olduğunu söylüyor. Ünlü sinemacı, onları küçümsemek için bu biçimde bir açıklama yapmadığını, bunun Hollywood’un Marvel’laşmasının bir kararı olduğunu da ekliyor.

Tarantino, Marvel sinemalarından nefret etmediğini, yalnızca bugünlerde yalnızca bu sinemaların yapılmasından hoşlanmadığını da ekliyor

İki kere Oscar kazanan direktör, ayrıyeten Marvel sinemalarından nefret etmediğine, sırf bugünlerde Hollywood’un yalnızca bu sinemaları yapmaya istekli olmasından hoşlanmadığını da ekledi:

Küçükken Marvel çizgi romanlarına bayılırdım. Şayet bu sinemalar 20’li yaşlarımdayken çıksaydı epey memnun olurdum. Ayrıyeten bu biçimde vizyona giren tek sinema de olmazlardı. Öteki sinemaların içinde olurlardı. Bildiğiniz üzere 60 yaşıma geldim. Yani bu sinemalar için pek de heyecanlanmıyorum. Hoşlanmadığım tek şey, sadece bu sinemaların yapılması. Hayranlar ve hatta stüdyolar için heyecan uyandıran tek şey bunlar. Bu sinemalar, şu anki çağı temsil eden tek şey. Diğer şeyler için pek fırsat yok. Beni rahatsız eden de bu.”

Tarantino bu açıklamalarına ek olarak geçtiğimiz günlerde de günümüzdeki sinema çağını tarihin en kötüsü olarak nitelendirmişti. Ünlü direktör ayrıyeten kendi sinemaları hakkında da konuşmuş, ona bakılırsa en uygun sinemasının eleştirmenler ve izleyenlerden karışık yorumlar alan 2019 üretimi Evvel Upon a Time In Hollywood olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Peki siz Tarantino’nun Marvel konusundaki bu açıklaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.