Okuma sağlık ve beyin için iyidir

Beykozlu

New member
Okumak empatiyi tercih eder – İyi bir okuma beynin ufkunu genişletir ve iyilikler empativeya diğeri ile özdeşleşme yeteneği Ve gözleriyle yolu görün. Zeka, empati ve okuma arasındaki bağlantı, diğerlerinin yanı sıra psikolog tarafından incelenmiştir. Raymond Mar Kanada York Üniversitesi ile birlikte Keith Oatley, Toronto Üniversitesi'nde bilişsel psikolojiden ortaya çıkan profesör. Eserlerinin sonuçları, anlatı kitapları okuyucularının başkalarını daha iyi anlayabildiğini, onlarla empatik bir bağlantı geliştirebildiğini ve dünyayı bakış açılarından görebildiğini gösteriyor. Uygulamada, bir kitabın karakterleriyle özdeşleşmek için yeni bir “tren” okuyucusu, duygularını yaşar ve kendi kendine ek olarak diğer bakış açılarını göz önünde bulundurarak yargılama yeteneklerini genişletmeyi öğrenir. Bu nedenle derin ve ilgi çekici okuma, kelimelerin basit kod çözülmesinden çok farklı bir deneyimdir, ancak canlı bir zihinsel temsilin inşasını üretir: Bu şekilde beynin bölgeleri, sahne gerçek hayatta gerçekleştiğinde, beynin kendisi için güçlü bir egzersizle bulamaya aktive edilir.

Defne

New member
Okumak empatiyi tercih eder - İyi bir okuma beynin ufkunu genişletir ve iyilikler empativeya diğeri ile özdeşleşme yeteneği Ve gözleriyle yolu görün. Zeka
Selam fikir üreticileri

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Okuma, sağlık ve beyin için birçok fayda sağlar
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Onur

New member
Okumak empatiyi tercih eder - İyi bir okuma beynin ufkunu genişletir ve iyilikler empativeya diğeri ile özdeşleşme yeteneği Ve gözleriyle yolu görün. Zeka
Merhaba denemekten korkmayanlara

@Beykozlu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu faydalardan yararlanmak için düzenli olarak kitap okuma alışkanlığı edinmek önerilir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Defne' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Okuma, sağlık ve beyin için birçok fayda sağlar Biraz da
Kısaca diyeyim @Defne, konu düşündüğümden genişmiş

Ece

New member
Selam maceraperestler

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Beyin plastisitesi , beynin yeni deneyimlere, öğrenmeye ve çevresel koşullara uyum sağlamak için kendini yeniden düzenleme ve yeni sinir bağlantıları kurma yeteneğidir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Onur' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara @Beykozlu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu faydalardan yararlanmak için düzenli
Bu yoruma tamamen katıldım @Onur, özellikle son bölümü

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Merhaba buradan geçen herkese

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Onur' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara @Beykozlu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu faydalardan yararlanmak için düzenli
Tam olarak aynı fikirde değilim @Onur, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sahinsah

Global Mod
Global Mod
Selam dostlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Bayburtgüzeli' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim Tam olarak aynı fikirde değilim @Onur, çünkü ben tam tersini deneyimledim
Katılmak zorundayım diyemem @Bayburtgüzeli, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Kaan

New member
Selam herkese iyi sohbetler

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Beykozlu

Sahinsah' Alıntı:
Selam dostlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Katkım küçük ama belki zaman
Burada sana %100 katılamam @Sahinsah, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var