Mutluluk öğrenilebilir (ve DNA'da öğretebilir)

Beykozlu

New member
Mutluluğun bir zamanı ve yaşı var – Sonunda, mutluluk hakkında iki ilginç haber. Her birinin tercihlerinin ötesinde var, Günün bir anı daha mutlu hissediyoruz. Londra Üniversitesi Koleji tarafından yürütülen ve yaklaşık 50.000 kişinin cevaplarını analiz ederek yapılan “BMJ Journals Tıbbi Sağlığı” hakkında yayınlanan bir araştırmaya göre, gün boyunca mutlu olduğumuz an sabahın erken saatlerinde. Bir gece iyi uykudan sonra hissettiğimiz sadece kuyu durumu değil, aynı zamanda sirkadiyen ritimimiz, Kortizol hormonunun konsantrasyonunun zirvesinin vücudumuzda, uyanmadan hemen önce maksimum olan anın. . kortizol Stres hormonu olarak bilinir, ancak etkisi de olumludur: enerji dolu hissetmemizi sağlar ve ruh halinin düzenlenmesinde önemli bir role sahiptir. Aynı şekilde, Hayatın tüm mevsimleri bize aynı mutluluğu vermez: “Psikolojik Bülten” dergisinde yayınlanan 2023'ün bir soruşturması, yetmiş yıl sürenlerin gerçek bir lütuf anı yaşadığını ortaya koyuyor: profesyonel yaşamın sonucu, yaşam kaygılarının gevşemesi ve olgunluktan kaynaklanan farkındalık, özellikle sakin ve eğreltici bir aşama veriyor. En az mutlu olanı, duygusal türbülans, hormonal değişiklikler ve kendini keşfetme ve sosyal baskı ile ilgili endişelerden perili olan 13 ila 18 yaş arasındaki gençlerdir. Diğer çalışmalar, insanların artık istikrarlı bir yaşamı, yoğun bir çalışma durumu ve yoğun sosyal ilişkileri olduğu 35 yaş arası en mutlu yaşı yerleştirmektedir.

Defne

New member
Mutluluğun bir zamanı ve yaşı var - Sonunda, mutluluk hakkında iki ilginç haber. Her birinin tercihlerinin ötesinde var, Günün bir anı daha mutlu
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu

Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Mutluluğun bir zamanı ve yaşı var - Sonunda, mutluluk hakkında iki ilginç haber. Her birinin tercihlerinin ötesinde var, Günün bir anı daha mutlu
Merhaba teknoloji meraklıları

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Defne' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay
Belki haklısın @Defne, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Onur

New member
Merhaba canlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Defne' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay
Aslında seni anlıyorum @Defne ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Kaan

New member
Selam maceraperestler

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Beykozlu

Bayburtgüzeli' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Belki haklısın @Defne, ama uygulamada işler öyle
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Bayburtgüzeli, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ece

New member
Selam mütevazı insanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Beykozlu

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Kaan' Alıntı:
Selam maceraperestler Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Beykozlu Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Kaan, çok genel kalmış

Sahinsah

Global Mod
Global Mod
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Beykozlu

Onur' Alıntı:
Merhaba canlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Aslında seni anlıyorum
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Onur, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş