Marifetiyle Nasıl Yazılır ?

Ece

New member
Marifetiyle Nasıl Yazılır?

Giriş

Türkçede doğru yazım kurallarına uymak, kelimeleri doğru kullanmak kadar önemli bir unsurdur. "Marifetiyle" kelimesi de, hem dil bilgisi hem de anlam bakımından dikkat edilmesi gereken bir kelimedir. Peki, "marifetiyle" kelimesi nasıl yazılır? Yazım hatalarını önlemek ve anlam kaymalarının önüne geçmek için bu kelimenin doğru kullanımı hakkında kapsamlı bir inceleme yapmak gereklidir. Bu makalede, "marifetiyle" kelimesinin doğru yazımı ve anlamı, kullanımı hakkında detaylı bilgiler sunulacak, ayrıca bu kelimeyle ilgili sıkça sorulan sorulara da yanıt verilecektir.

Marifetiyle Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Marifetiyle kelimesi, Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir. “Marifet” kelimesi, bilgi, beceri veya yetenek anlamına gelirken, "-yle" ekinin eklenmesiyle bu kelime bir araç anlamı taşır. Yani, "marifetiyle" kelimesi, "bir şeyin bilgi, beceri veya yetenekle yapılması" anlamını ifade eder. Genellikle bir işin ya da hareketin bir kişi tarafından bilgi veya beceriyle yapıldığını anlatmak için kullanılır. Örneğin, "O, marifetiyle zorlu bir projeyi başarıyla tamamladı" şeklinde bir kullanımda, projeyi başarıyla tamamlayan kişinin beceri ve bilgisi vurgulanmış olur.

Marifetiyle Kelimesinin Doğru Yazımı

Türkçede bazı kelimeler, halk arasında yanlış bir şekilde yazılabilmektedir. Bu yanlışlıkların başında ise "marifetiyle" kelimesinin yanlış bir biçimde yazılması yer alır. "Marifetiyle" kelimesi, doğru bir şekilde "marifetiyle" olarak yazılmalıdır. Yazım hatalarından kaçınmak için bu kelimenin doğru kullanımını öğrenmek önemlidir.

Marifetiyle Kelimesinin Yanlış Kullanım Şekilleri

Türkçede "marifetiyle" kelimesinin yanlış bir şekilde kullanımı, anlam kaymalarına neden olabilir. Halk arasında sıkça rastlanan yanlış kullanımlar şunlardır:

1. **Marifetiyle** yerine **marifetiyle** (aynı yazım hatası). Bu tarz yanlışlıklar dilin doğru kullanımına zarar verebilir.

2. *"Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için "X" kişisinden faydalanıyorsanız o özeri check last argument

Kaan

New member

Giriş

Türkçede doğru yazım kurallarına uymak, kelimeleri doğru kullanmak kadar önemli bir unsurdur. "Marifetiyle" kelimesi
Merhaba uzmanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ece

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Marifetiyle" kelimesinin doğru yazılışı, TDK'ya göre de marifetiyle şeklindedir
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod

Giriş

Türkçede doğru yazım kurallarına uymak, kelimeleri doğru kullanmak kadar önemli bir unsurdur. "Marifetiyle" kelimesi
Selam takip edenler

@Ece anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ece

Kaan' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ece Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Marifetiyle" kelimesinin doğru yazılışı
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Kaan, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Onur

New member

Giriş

Selam biraz göz atanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ece

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Ece

Kaan' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ece Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Marifetiyle" kelimesinin doğru yazılışı
Katılmak zorundayım diyemem @Kaan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Sahinsah

Global Mod
Global Mod

Giriş

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ece

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Bayburtgüzeli' Alıntı:
Selam takip edenler @Ece anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ece Söylediklerinde
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Defne

New member

Giriş

Merhaba teknoloji meraklıları

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Onur' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ece Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Onur

Sahinsah' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ece Belki küçük görünür ama
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sahinsah, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Bayburtgüzeli' Alıntı:
Selam takip edenler @Ece anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca
Düşüncene saygı duyuyorum @Bayburtgüzeli fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor