Lena-Sophie Müller, Almanya ne kadar dijital?

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Son podcast konuğu Lena-Sophie Müller. Lena, 2014’ten beri Initiative D21 derneğinin genel müdürüdür – kendi sunumuna göre, Almanya’nın dijital toplum için en büyük kar amacı gütmeyen ağı. Diğer şeylerin yanı sıra dernek, her yıl Almanya’daki dijitalleşme derecesini inceleyen D21 Dijital Endeksini yayınlıyor.

Lena 1983’te doğdu ve Potsdam ve Sidney’de siyaset bilimi okudu. Daha sonra Berlin’deki Fraunhofer Enstitüsü FOKUS’ta bilim adamı olarak çok sayıda idari modernizasyon ve e-devlet projesini yönetti.

Lena Sophie Müller

(Resim: Tobias Koch)

Bugün, D21 girişimi ile yaptığı çalışmaların yanı sıra, aralarında 2018’den 2020’ye kadar Alman Federal Meclisi’nin “Yapay Zeka” konulu Enquete Komisyonu üyesi olduğu birçok siyasi komite ve projede yer almaktadır. Federal Savunma Bakanlığı’nın Dijital Konseyi’nde ve Ekonomi Bakanlığı’nın “Genç Dijital Ekonomi” Danışma Kurulu’nda faaliyet göstermektedir.

gelişmiş sayısallaştırma

Siyasi Berlin ile inanılmaz derecede iyi bağlantıları var ve dijitalleşme açısından neler olup bittiğine ve büyük engellerin nerede olduğuna dair harika bir içgörüye sahip. Onu Twitter’da takip ederseniz, düzenli olarak üst düzey politikacılarla ilgilenen ve her zaman çok olumlu olarak karşınıza çıkan bir kadın tanıyacaksınız. Bazen gerçekten sinir bozucu olan konuları ele alıyor: örneğin, devletin dijitalleştirilmesi veya dijital eğitim. İkincisi hakkında, onunla uğraşırken kendini kötü bir ruh haline soktuğunu söylüyor.

Bazen zor ve yorucu konulara rağmen, her zaman ileriye olumlu bakmayı nasıl başardığını bilmek istedim. Dünyaya karşı temelde olumlu tutumunun nereden geldiğini ve molaya ihtiyacı olduğunda ne yaptığını açıklıyor. Elbette Alman nüfusunun dijitalleşme derecesinden ve bu bağlamda dijital dayanıklılığın ne anlama geldiğinden bahsediyoruz. Ben de siyasete girmeyi düşünüp düşünmediğini öğrenmek istedim.

Burada üç podcast formatımıza genel bir bakış bulacaksınız: haftalık haber podcast’i “Weekly” ve aylık podcast’ler “Unscripted” ve “Deep Dive”.

Tüm bölümde bununla ilgili daha fazla bilgi edinin – bir ses akışı olarak (RSS beslemesi):

(jle)

Haberin Sonu