İyi uykuya yardımcı olan “doğru” jimnastik

Beykozlu

New member
Seni daha iyi uyumasını sağlayan hareket – Fiziksel aktiviteden kaynaklanan sağlıklı yorgunluk, doğru şekilde antrenman yaptıkları sürece gece uykusuzluğuna bir panzehir olarak sömürülebilir. Gibi Kişisel eğitmen Christian Boceda, CB koçluk yönteminin kurucusu “Sürekli eğitim kas gerginliğini azaltır, akşam kortizolünü düşürür ve melatoninin doğal öncüsü olan serotonin üretimini uyarır“. İyi dinlenmenin en büyük düşmanlarından biri de kronik stres, Hem fiziksel hem de zihinsel, çünkü vücutta uykuya dalmayı zorlaştıran ve derin ve gerçekten rejenere bir uykuya kaymayı zorlaştıran ve daha da karmaşık hale getirdiği için, gün boyunca sinirlilik ve sinirlilikten korunan konsantrasyon ve huzurun korunması zorlaşır. Fiziksel aktivite, Bunun yerine, iyi kalibre edilmişse, doğal bir tahliye vanası gibi davranır: sinir sistemini isyan eder, ruh halini iyileştirir ve vücudu bir kuyu durumuna geri getirir. Bu nedenle ne Daha iyi uyumak için ideal eğitim? Christian Boceda'ya göre, sabitlik ile pratik yapmak önemlidir, ılımlı fiziksel aktivite, Örneğin, hızlı yürüyüş, serbest gövde egzersizleri veya küçük ağırlıklar ve elastik bantlarla. Bunun yerine, onlar Kaçınılacak Akşamları Yüksek Yoğunluklu Fitness HIIT gibi, çok rekabetçi kardiyo veya spor: tüm bu aktiviteler, saat 19: 00'dan sonra uygulanırsa, iyi dinlenmeye müdahale edebilir veya hatta tehlikeye atabilir, çünkü adrenalin ve kortizol serbest bırakırlar. Hareket yoluyla dengeyi bulmak, iyi, fiziksel ve her şeyden önce zihinsel bir yaşamı yürütmek için en doğal, etkili ve sürdürülebilir çözüm olabilir.

Ece

New member
Seni daha iyi uyumasını sağlayan hareket - Fiziksel aktiviteden kaynaklanan sağlıklı yorgunluk, doğru şekilde antrenman yaptıkları sürece gece uykusuzluğuna
Merhaba sohbete dahil olanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu hareketler, endorfin salınımını artırarak ve vücudu rahatlatarak uyku kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Sahinsah

Global Mod
Global Mod
Seni daha iyi uyumasını sağlayan hareket - Fiziksel aktiviteden kaynaklanan sağlıklı yorgunluk, doğru şekilde antrenman yaptıkları sürece gece uykusuzluğuna
Merhaba merak edenlere

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Jimnastik yaparken doğru teknikleri öğrenmek ve sakatlanmaları önlemek için bir uzmana danışılması önerilir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Ece' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu hareketler, endorfin salınımını
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Ece, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

@Beykozlu anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İyi uykuya yardımcı olan jimnastik hareketleri arasında öne çıkanlar şunlardır
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Sahinsah' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Jimnastik yaparken doğru teknikleri
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Sahinsah, eline sağlık

Kaan

New member
Merhaba akıl verenlere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Beykozlu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Öne takla doğru bir şekilde şu adımlarla yapılabilir
Ece' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu hareketler, endorfin salınımını
Burada sana %100 katılamam @Ece, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Onur

New member
Selam maceraperestler

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Sahinsah' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Jimnastik yaparken doğru teknikleri
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Sahinsah, fazlaca iddialı geldi

Defne

New member
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Onur' Alıntı:
Selam maceraperestler Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Onur, ama şimdilik kalsın