Çünkü geceleri olumsuz düşünceler kötüleşti

Beykozlu

New member
Uyku ve müdahaleci düşünceler arasındaki bağlantı – Kötü uyku kalitesinin gündüz verimliliği üzerinde önemli etkileri vardır, bu nedenle müdahaleci düşünceler ile dinlenme kalitesi arasındaki ilişki uzun zamandır çok sayıda çalışmanın konusu olmuştur. En ilginç olanlardan biri, iki ekibin işbirliğinin sonucudur: Birincisi liderliğindeki Marcus Harrington, İkincisi York, Cambridge, Sussex ve Queen's Üniversitesi (Kanada) üniversitelerinin akademisyenleri tarafından oluşturulan Doğu Anglia Üniversitesi (UEA) Psikoloji Okulu Profesörü. İş, kötü uyuduğunuzda, Kötü düşünceleri sıkılmada daha büyük zorluk var Zihinden çünkü hoş olmayanlar da dahil olmak üzere anıları engelleyen serebral bölgeler, uyku yoksunluğundan sonra daha az verimlilikle çalışır. “Anılar dış dünyaya ilişkin duygusal algımızda merkezi bir rol oynadığından, müdahaleci anıların tezahürünü düzenleyen mekanizmaların anlaşılması, duygusal iyiliği iyileştirmek için gereklidir.“Harrington, araştırmayı yönlendiren. Çalışma 85 sağlıklı yetişkinleri dikkate aldı: yarısı laboratuvarda iyi bir uyku gece geçirirken, ertesi gün herkes fonksiyonel manyetik rezonans görüntülemeye maruz kaldı, herkes istenmeyen anıları bastırmaya kararlıdır. Ve duygular, istenmeyen anıları engelleyemeyenlere kıyasla.

Ece

New member
Uyku ve müdahaleci düşünceler arasındaki bağlantı - Kötü uyku kalitesinin gündüz verimliliği üzerinde önemli etkileri vardır, bu nedenle müdahaleci
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Beykozlu

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Bayburtgüzeli' Alıntı:
@Beykozlu okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım
Haksız değilsin @Bayburtgüzeli ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sahinsah

Global Mod
Global Mod
Uyku ve müdahaleci düşünceler arasındaki bağlantı - Kötü uyku kalitesinin gündüz verimliliği üzerinde önemli etkileri vardır, bu nedenle müdahaleci
Selam herkese iyi paylaşımlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Beykozlu

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Ece' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Beykozlu Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Ece, daha somut örnek iyi giderdi

Onur

New member
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Ece' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Beykozlu Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ece, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Kaan

New member
Merhaba canlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Beykozlu

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Onur' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Tam olarak aynı fikirde değilim @Ece, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Onur, özellikle pratik tarafı çok farklı

Defne

New member
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Ece' Alıntı:
Fikir güzel ama eksik kalmış @Ece, birkaç örnek daha iyi olurdu