Bahar gerçekten aşk mevsimi mi?

Beykozlu

New member
İlkbahar ve hormonlar – İç biyolojik mekanizmamızın işleyişi güneş ışığı ile düzenlenir: Bu nedenle, yaz aylarında olduğu gibi, daha fazla saat gündüz ışığına sahip olmanın, sonbahar ve kış aylarında kendilerini kuran dengeler yaratması şaşırtıcı değil. . Seks hormonları, Hem erkek hem de kadın, kuralın bir istisnası değildir. Güzel günlerin ilk etkisi, melatoninGeri kalan hormon, epifiz bezi tarafından ışığın yokluğunda özetlenen, beynin tabanına yerleştirilir. Bu hormon seviyeleri, daha derin uyuduğumuzda sabah bir ve üçü arasında maksimumdur ve kendilerini yavaş yavaş sabah yaklaşmaya indirme eğilimindedir. En karanlık günlerde, melatonin gün boyunca bile hafifçe artabilir, bizi uykulu ve kötü bir ruh halinde hale getirebilir. Uzun ilkbahar ve yaz günlerinde tipik olan melatoninin azalması, seks hormonlarının seviyesini hem erkeklerde hem de kadınlarda arttırır. Konsantrasyonu testosteronErkek hormonu mükemmel, ancak kadın bedeninde de küçük miktarlarda bulunur ve onunla cinsel arzuyu arttırır. Daha fazla miktarda ışık varlığında büyüyen başka bir madde, dopaminKalp atış hızı ve cinsel arzu artışından da sorumlu memnuniyet, motivasyon ve ruh hali mekanizmalarını düzenleyen hormon. Yaz aylarında insan vücudunda büyük konsantrasyonlara ulaşan başka bir molekül D vitamini, Güneş ışınları bağlamıyla cilt tarafından özetlenir. D vitamini, kemiklerin ve bağışıklık sisteminin sağlığında önemli bir rol oynamaya ek olarak, cinsel fonksiyonlarla ilgili bazı hormonların (FSH, LH, östradiolo, progesteron, prolaktin, testosteron …) düzenlenmesinde rol oynar. Bu gerçek “hormonal fırtınaya”, diğer moleküllerin etkisini alıyoruz, endorfinleriyi ruh halinin hormonları ve serotoninBizi rahat, sakin ve daha aktif hale getiren bir nörotransmitter. Bu nedenle, her şey bizi karşılaşmaları sevmeye ve bir tanesini karşılamaya meyilli hale getirmek için yarışıyor gibi görünüyor Yeni aşk ilişkisi.

Kaan

New member
İlkbahar ve hormonlar - İç biyolojik mekanizmamızın işleyişi güneş ışığı ile düzenlenir: Bu nedenle, yaz aylarında olduğu gibi, daha fazla saat gündüz
Merhaba buradan geçen herkese

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Ece

New member
İlkbahar ve hormonlar - İç biyolojik mekanizmamızın işleyişi güneş ışığı ile düzenlenir: Bu nedenle, yaz aylarında olduğu gibi, daha fazla saat gündüz
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Kaan' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Kaan, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Defne

New member
Selam iyi insanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu

Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Ece' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim Belki de benim denk geldiğim durumlar
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Ece

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

@Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Defne' Alıntı:
Selam iyi insanlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Ece
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Defne, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Onur

New member
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

Bayburtgüzeli' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu @Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale
Katılmak zorundayım diyemem @Bayburtgüzeli, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Defne' Alıntı:
Selam iyi insanlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Defne

Ece' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim Belki
Burada sana %100 katılamam @Ece, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var