Yıldız Savaşları Günü İçin: Bir Işın Kılıcı Nasıl Yapılır?

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Martin Beyer ışın kılıcının kabzasını açıyor ve parlak mavi kristalli telkari çerçeveyi ortaya çıkarıyor. “‘Star Wars’ hayranları ayrıntılara çok dikkat ediyor” diyor. Mezun renk tasarımcısı, Hannover atölyesinde, 2016’dan beri Jedi Şövalyelerinin çok çok uzak bir galakside savaşmak için kullandıkları ikonik silahların türünün tek örneği kopyalarını işliyor.

“Yıldız Savaşları” ticareti milyar dolarlık bir iştir ve ucuz çocuk oyuncaklarından yüksek kaliteli sergilere kadar tüm fiyat aralıklarında ışın kılıçlarını şimdiden içermektedir. Ama hiçbiri Martin Beyer’de Jedi Şövalyesi hissini uyandırmadı. “Daha iyisini yapabilirim,” dedi kendi kendine. YouTube’da ilk ışın kılıcının videosunu yayınladığında, her gün bir milyon tıklama ve yaklaşık yüz teklif aldı. Sonunda eBay’de 12.500 avroya açık artırmaya çıkardı. Eskiden video oyunları için 3D modeller tasarlayan Beyer, o zamandan beri Luke Skywalker’ın parlayan mavi ışın kılıcının kopyalarından geçimini sağlıyor.

Beyer, el yapımı bir kopya üzerinde yaklaşık yedi hafta çalışıyor ve web sitesinde 5.000 ila 10.000 Euro arasında bir fiyata satıyor. Alıcılar çoğunlukla, bir çocukluk hayalini gerçekleştiren Japon, orta yaşlı “Yıldız Savaşları” hayranlarıdır. Tasarımcı, kopyalar sağlam, “ancak kılıç dövüşüne uygun değil” diye açıklıyor. Henüz kimse kırılmadı. “Bir keresinde bir müşteri kristali düşürüp kırdı. Onu değiştirdim.”

Şimdiye kadar Beyer, türünün tek örneği olan bu parçalardan yalnızca on tanesini yarattı. Tek başına çalıştığı için talebin ancak bir kısmını karşılayabiliyor. Kendiniz tamir etmek istiyorsanız: Adım adım talimatlar içeren 3B baskılı bir ışın kılıcı kiti mevcuttur.

Dünya çapında sadece iki ışın kılıcı üreticisi Beyer’in seviyesinde çalışıyor. Hanoverian, “Biri Amerika Birleşik Devletleri’nde ve biri Fransa’da. Ama artık onlarla konuşmuyorum”, diye reddediyor. Özel sanat ve zanaatlarda sadece karşılıklı ilham değil, aynı zamanda intihal suçlamaları da var. Disney, bir sonraki ‘Yıldız Savaşları’ filminde dekor için ona başvurdu mu? “Hayır, ama benim hakkımda konuştuklarını biliyorum,” diyor Beyer gülerek.

Aşama 1 (fotoğraf yok): Sapın içini 3B bilgisayar modeli olarak çizin. Bıçak tutucu ve kristal tutuculu çok parçalı çerçeve, pil bölmesi ve ses tahtası için yuva her ışın kılıcında farklı görünür.

Adım 2

(Resim: Frank Heymann)

Adım 2: Kolu havaya uçurun. 1940’lardan kalma bir Graflex kameranın flaş çubuğu kapak görevi görüyor. Beyer için sadece yaklaşık 700 avroya mal olan çok iyi korunmuş örnekler söz konusu. “İlk filmde Luke’un orijinal kılıcını yapmak için de kullanıldılar,” diye açıklıyor. “Yıldız Savaşları” başarılı bir gişe rekorları kıran film haline gelmeden önce, bütçe sınırlıydı, yeniden tasarlanan günlük nesneler dekor görevi görüyordu. 1999’da “Bölüm I – Hayalet Tehlike” de, bir kadın usturası bir radyoyu temsil ediyordu.

Aşama 3: Çelik sac ve pirinç çerçeve elemanlarının kesilmesi, bükülmesi ve kaynaklanması. Beyer, detayları saatlerce öğütür, öğütür ve parlatır. Beyer, “Tatbikatı başlattığımda kritik bir adım” diyor. Yani bir yanlışlık bir veya iki günlük çalışmayı mahvedebilir. Beyer’in 3D baskı ile üretilmiş kulp elemanları olması daha ucuza gelecektir. 3B yazdırılan öğeler zaten istenen şekle sahiptir ve yalnızca parlatılmaları gerekir. 3B baskı metali art arda uygun olmayan parçalar ürettiğinde yüzde beşlik boyutsal toleranslar olsa da, yöntem toplamda dört ila beş haftalık işçilik tasarrufu sağlıyor. 3D baskılı ışın kılıçları için 2500 Euro borçludur.

Adım 4: Elektroniği akülere bağlayın ve anahtarlayın. Mavi LED’ler, kılıç açıkken ışık efektleri sağlar. Uğultu sesleri, hareket sensörlü bir ses tahtası tarafından sağlanır.

Adım 5: kristali yerleştirin. Filmin geçmişine göre, Lightblades’in enerjisi kendi kendini aydınlatan “kyber kristallerinden” geliyor. Beyer onları seçilmiş altın kaplamalı kaya kristalleri ile tasvir ediyor.Kullanılan kaya kristali sadece doğru şekil ve boyutta değil, aynı zamanda mavi LED’in titreşen ışığını iyi dağıtan belirli bir kristal yapıya da sahip olmalıdır. Beyer ayrıca gelecekte “Kyber Kristallerini” tılsım olarak ayrı ayrı satmak istiyor. Birkaç yüz avroluk fiyatı, tüm kılıca kıyasla çok ucuz.

Adım 6: Toplamak. Çerçeve elemanları vidalanır veya yapıştırılır. Beyer bıçağı bıçak tutucunun üzerine yerleştirir: LED şeritlerle aydınlatılan bir pleksiglas tüp veya sapta bir güç LED’i.

(anne)

Haberin Sonu