“Tutkularınızın peşinden gitmelisiniz”

Beykozlu

New member
Ana, seninle ve Arjantin'inle başlayalım.
Coşku ve çeşitlilikle titreşen bir şehir olan Buenos Aires'te doğdum ve büyüdüm. Ailem bir kültürler kavşağıdır: Bir yanda baba tarafından taşınan İtalyan kökleri, özellikle de Piedmontese, diğer yanda Arjantin gelenekleri. Bu karışım kimliğimin şekillenmesine yardımcı oldu ve bana benzersiz ve incelikli bir bakış açısı kazandırdı. İtalyanlığın Arjantin'deki etkisi derin ve elle tutulur. İtalyan göç dalgaları Arjantin kültürü, dili ve gastronomisi üzerinde silinmez bir iz bıraktı. Arjantin'de yeni fırsatlar aramak için İtalya'yı terk eden büyükannem ve büyükbabamın hikayeleriyle büyüdüm.

Büyükannen temel bir figürdü.
Öğle veya akşam yemeklerinde sık sık ziyaret ettiğim büyükannem Giuseppina ile çok özel bir ilişkim vardı. Yemek yedikten sonra yatağının ayakucunda oturup haberleri izlemeyi ve aile tarihimiz hakkında konuşmayı çok severdim. Üstelik babam büyük bir tarih meraklısıdır ve bize sık sık gururla aile kökenlerimizden bahsederdi. İtalya ile olan bu bağlantı, hayatımda seçimlerimi ve arzularımı etkileyen ortak bir konu oldu. Kimliğimin ayrılmaz bir parçası olduğunu hissettiğim bir ülkede kendimi evimde gibi hissederek İtalya'ya taşınma ve aile şirketinde çalışma kararıma sonuçta katkıda bulunan da bu bağdı.

Londra'da okumak için okyanusu geçmek nasıldı?
Londra'da okumak son derece ilham vericiydi. Kendimi üst düzey bir akademik ortama sokma ve dünyanın her yerinden ilginç insanlarla tanışma fırsatı buldum. Ayrıca önemli bir lüks markada staj yapma şansına sahip oldum; bu, moda ve pazarlamaya olan ilgimi derinleştirmemi sağlayan bir deneyim oldu. Londra bana, orada karşılaştığım diz yaralanmasının ardından iyileşmek gibi en zor zorlukların kararlılık ve kararlılıkla üstesinden gelebileceğinizi öğretti. Bu deneyim benim “kozmopolit doğamı” besledi ve bugün kim olduğumu ve dünyaya bakış açımı şekillendirmeye yardımcı oldu.

Mesleki geçmişiniz yurt dışında edinilen deneyimlerle doludur.
Yurt dışındaki iş deneyimlerim kişisel ve profesyonel yolumun temelini oluşturdu. Okuduğumdan beri yurtdışında iş fırsatlarını aktif olarak araştırdım. Kış mevsiminde Colorado'ya çalışmaya gittim; bu, ufkumu açan ve çok farklı kültür ve geçmişlere sahip insanlarla tanışmamı sağlayan bir “eğitim” deneyimiydi. Mezun olduktan sonra Dubai'de üç yılımı uluslararası üne sahip markalar için moda ve spor alanında son derece dinamik ve teşvik edici bir ortamda çalışarak geçirdim. Dubai, çok sayıda yabancının yaşadığı bir şehir ve sürekli büyüyen bir küresel finans merkezidir. Eşsiz bir şehir, çok kültürlü bir çalışma ortamı. Bu deneyim ufkumu genişletmemi sağladı: Çeşitliliği yönetmeyi ve uluslararası çalışma bağlamlarına uyum sağlamayı öğrendim. Esnek olmayı ve ortaya çıkan fırsatları yakalamaya hazır olmayı, sonraki profesyonel kariyerimde paha biçilmez olduğunu kanıtlayan nitelikleri öğrendim. Sonra seyahat ediyorum ve çalışıyorum, bugün dört dil konuşuyorum.

Gama'ya nasıl geldin?
Şirketin başkanı olan babamın doğrudan daveti üzerine Gama'ya katıldım. Babam yurt dışında birkaç yıl geçirdikten sonra deneyimlerimin ve becerilerimin değerini gördü ve aile işine önemli bir katkıda bulunabileceğimi hissetti. Benden İtalya'ya dönüp Gama takımına katılmamı istedi ve bu fırsatı kabul etmekten daha mutlu olamazdım.

Aile şirketinde çalışmak sizin için ne ifade ediyor?
Derin ve kişisel bir anlamı var. Bu bir işten daha fazlası: aile köklerine bağlılık ve babamın büyük bir bağlılık ve tutkuyla kurduğu şirketin büyümesine ve başarısına katkıda bulunma fırsatı. Ailemin desteğini ve güvenini hissetmek beni her gün elimden gelenin en iyisini yapmaya ve şirketin iyiliği için çok çalışmaya motive ediyor. O halde İtalya'ya dönmek, köklerime bir dönüş ve ailemin kültürü ve gelenekleriyle yeniden bağlantı kurmak anlamına geliyordu. İtalya topraklarında köklü bir geçmişi olan, küresel pazarda yenilik yapmaya ve büyümeye devam eden bir şirketin büyümesine katkıda bulunabilmek bir ayrıcalıktır.

Gama'nın başarısının anahtarları nelerdir?
Bana göre bunlar, şirketi karakterize eden ve onu pazarda farklılaştıran farklı unsurların birleşiminde yatıyor. Her şeyden önce yolculuğumuzda çok önemli bir rol oynayan araştırma ve geliştirme. Gama, 1970'lerden beri yenilikçi ve devrim niteliğinde ürünler yaratmak için bu alanlara önemli yatırımlar yapıyor. Çarpıcı bir örnek, güzellik ve profesyonel salon endüstrisinde bir dönüm noktası olan, Gama'nın patentini aldığı ilk profesyonel saç düzleştiricinin yaratılmasıydı. Son yıllarda profesyonel saç bakımı sektöründe en ileri teknolojiyi temsil eden saç kurutma makinesi serisi olan iQ gibi ürünler yaratarak bu yenilikçi yola devam ettik.

Bunun ötesinde tutku var.
Tutku, Gama'nın gerçek atan kalbidir ve bu, ürettiğimiz her ürüne kattığımız kalite ve bağlılığa yansır. Her ekip üyesi bu tutkuyu paylaşıyor. Ekibimiz gerçek anlamda uluslararası bir ailedir. Yıllar boyunca kurduğumuz sağlam insani ve profesyonel ilişkiler başarımızın temelidir. İşbirliği, karşılıklı güven ve saygı, günlük çalışmalarımıza yön veren ve zorluklarla kararlılıkla ve takım ruhuyla yüzleşmemizi sağlayan temel değerlerdir. Sürdürülebilirliğe yaklaşımımızın da daha az önemli olmadığını eklemeliyim. Gama, yıllardır, çalışanları arasında bile sürdürülebilir uygulamaları benimseyerek, üretim süreçlerinin ve ürünlerinin çevresel etkilerini azaltma konusunda aktif bir kararlılığa sahiptir. Sürdürülebilirliğe olan bu bağlılığımız, çevreye olan saygımızın ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzun somut bir göstergesidir.

Saç güzelliğiniz için en sevdiğiniz aksesuar.
Tek bir aksesuar seçmek gerçekten çok zor ama eğer birini seçmem gerekse iQ2 veya yıldız ağızlı iQ3'ü tercih ederdim. Bu alet benim vazgeçilmez yoldaşım oldu: Ozon ve aktif oksijen içeren karakteristik teknolojisi saçlarımı parlak ve sağlıklı kılmakla kalmıyor, aynı zamanda zaman içinde sağlığının korunmasına da yardımcı oluyor. O halde yıldız başlığı, köklerin etrafında doğru hacmi oluşturmak, doğal dalgalar ve taze ve canlı görünen bir saç modeli yaratmak için benim gizli müttefikimdir. Ancak saç bakım rutinimin bir diğer temel aracından da bahsetmem gerekiyor: Vera Ceramica düzleştirici. Sadece inanılmaz kolaylıkla pürüzsüz, mükemmel bir bukle elde etmemi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda tüm gün süren yumuşak, doğal bukleler yaratmak için de favori tercihim. Bu aksesuarın en çok takdir ettiğim yanı çok yönlülüğüdür. Bunlar yaratıcılığımı ifade etmeme ve saçlarımın her gün en iyi şekilde görünmesini sağlamama olanak tanıyan araçlar.

Boş zaman hakkında konuşalım.
Son derece aktif ve dinamik bir insanım ve boş zamanlarımı açık havada geçirmeyi seviyorum. En büyük tutkum kayak yapmak ama yazın yeniden sörf yapmayı seviyorum. Ayrıca doğada uzun yürüyüşler yapmayı, trekking ve tırmanmayı da seviyorum. Ayrıca müzik ve konserlere tutkuyla bağlıyım ve her zaman eğlenmek ve yeni deneyimler denemek için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum.

Kariyer yapmak isteyen kızlara öneriniz.
Benim tavsiyem tutkunuzun peşinden gitmeniz ve başarısız olmaktan korkmamanızdır. Kendinizi ortaya koymaya ve çok çalışmaya istekli olmanızın yanı sıra yolculuğun tadını çıkarmak ve işleri neşe ve sevgiyle yapmak da önemlidir. Merak ve tevazu, profesyonel olarak öğrenmeye ve gelişmeye devam etmek için temel niteliklerdir. Kadınlara yönelik fırsatların sürekli arttığı bir zamanda yaşıyoruz, bu nedenle her fırsatı değerlendirip kararlılık ve güvenle başarıya giden kendi yolunuzu oluşturmak önemlidir.