Sabrina Herlory: "Kendinize iyi bakmanız, başkalarına da aynı şekilde bakmanız için çok önemlidir"

Beykozlu

New member
Sabrina, kozmetik tutkun nasıl başladı?
Benim için bu bir meslek değildi; elime geçen bir fırsat sayesinde bu işe girdim ve sonrasında hayat, 20 yıl boyunca bu sektörü keşfetmeye devam etmemi sağladı. Ancak zaman geçtikçe, özellikle artık yaşlandığım ve anne olduğum için, bana ilham veren, ilgimi çeken ve beni enerjiye yatırım yapmaya iten şeyin kozmetik sektörü değil, bakım ve sağlık sektörü olduğuna inanıyorum. yapı. . Aslında kendinize iyi bakmanın, kendinizi aynı şekilde başkalarına adamanın ve böylece biraz daha iyi ve daha barışçıl bir dünyanın inşasına katkıda bulunmanın temel ön koşulu olduğunu düşünüyorum.

Güzellik sektörünün çok önemli firmalarında çalıştınız ve hızlı bir kariyere sahip oldunuz. Nasıl gitti?
Her zaman çok kararlı, coşkulu ve cesur oldum ve çözüm önermekten hiçbir zaman çekinmedim, çoğu zaman sorunları daha ortaya çıkmadan önledim; Üstlerimin işini her zaman kolaylaştıran tüm özellikler. Üstelik ne zaman bana bir fırsat sunulsa, hazır olmadığım ya da nasıl başa çıkacağımı bilemediğim bahanesiyle asla reddetmedim: Yavaş yavaş öğreneceğimi kendime söyleyip baştan netleştirerek fırsatları değerlendirdim. Bir sonraki adıma hazırlanmak için hemen büyüme hedefini belirledim. Bu irade, somut sonuçlar ve tüm fırsatlara açık olmanın (Fransa'da veya yurt dışında, iş genişletme, dijital dönüşüm veya sosyal medya pazarlaması gibi farklı ihtiyaçları olan çeşitli şirketlerde) birleşiminin ilerlememe, sürekli öğrenmeme ve bilgimi genişletmeme olanak sağladığını düşünüyorum. kapsam.

Aroma-Zone'a ne zaman ve nasıl geldiniz?
2020 yılında tam tecrit döneminde şirket satılıktı ve bana teklif edildi. Modelin revize edilmesi gerektiğini ancak neslimizin en büyük tüketici markalarından biri haline gelebileceğini hissettim. Bu rolü üstlenmeye son derece kararlıydım: Muhtemelen en deneyimli veya en kıdemli aday değildim, ancak kesinlikle en ikna edici ve kararlı olan ve belki de kendimi bu rol için doğru kişi olarak önerme konusunda en ikna edici olan bendim.

Başarınızın sırrı nedir?
Gerçek bir sır olduğundan emin değilim. Ancak fikir vermek gerekirse, detayları analiz etme, kör noktaları arama ve her konuyu dışarıdan da ele alma, hatta konunun dışına çıkma konusunda güçlü bir yeteneğim olduğunu söyleyebilirim. Her seferinde ayrıntıları yakalamaya ve olup biteni anlamaya çalışıyorum, bu da beni harika bir dinleme becerisine sahip olmaya ve insanların kendilerini ifade etmekte özgür hissedebilecekleri bir bağlam yaratmaya yöneltiyor. Dahası, çok fazla çalışma, çok fazla tutku, bağlılık ve çevremdeki insanlara çok fazla saygı kesinlikle çok önemli, ama aynı zamanda iyi bir mizah dozu da var çünkü günler uzun ve görevler zor. peki iyi eğlenceler. Son olarak, zamanla sağlam inançlara dönüşen güçlü sezgilerimin de önemli bir rol oynadığına inanıyorum. Yaşım ilerledikçe kendimi dinlemeyi ve bir şeyin gerekli ya da kaçınılmaz olduğunu hissettiğimde sezgilerime güvenmeyi öğrendim.

Görevinizde çok az boş zamanınız var: İş-yaşam dengesini iyi yönetebiliyor musunuz?
Ana tema, feragat… Hayır demek benim için her zaman yorucu olmuştur ama zamanla birçok isteği ve toplantıyı reddetmeyi öğrendim çünkü ne yazık ki her şey gündeme sığamıyor. Zor olduğunu kabul ediyorum ama fiziksel sağlığımı ve zihinsel sağlığımı korumak için bunu yapmak zorundaydım.

Kadınlar ve kariyer: İtalya'da bu her zaman kolay değildir. Fransa'da durum nedir?
Kadınlar için üç temel unsurun olduğuna inanıyorum: Çocuk sahibi olanlar için iyi bir destek sistemi, yolunuzu engellemeyen, size sizin kadar hatta daha fazla inanan bir partner ve ailenin somut desteği. . Benim için doğru kocaya sahip olacak kadar şanslıydım, bu gerçekten önemli bir husus, Sheryl Sandberg'in on yıldan fazla bir süre önce altını çizdiği gibi: o haklıydı, hırsınız varsa ve bunu gerçekleştirmek istiyorsanız partnerinize karşı bile mücadele edemezsiniz. . Ayrıca çocuklarımın doğumundan beri yanımda olan ve tam anlamıyla sağ kolum olan olağanüstü bir dadım var ve ailem bana tıbbi ziyaretlerde veya okul tatillerinde bana önemli ölçüde somut destek veriyor. Kısacası, aslında yalnız olmadığımı biliyorum ve son dakika sorunları durumunda bu güçlü ilişkiler ekosistemine güvenebilirim. Fransa ve İtalya karşılaştırmasına gelince, İtalya'nın durumunu pek bilmiyorum. Evrensel kuralların olmadığına inanıyorum, ancak bana öyle geliyor ki benim ülkemde çocuk bakımı sistemi diğer Avrupa ülkelerine göre daha fazla kreş ve daha fazla mali yardımla daha iyi organize edilmiş durumda.

İdeal güzellik rutininiz
Ürünlerden ve özellikle Aroma-Zone'dan bahsetmeden önce, güzellik ve sağlıktan bahsederken temel noktaları hatırlamanın gerekli olduğunu düşünüyorum: yani, erken yatmanız ve gecede en az sekiz saat uyumanız gerekir çünkü eğer bunu yapmazsanız her zaman iyi uyuyamıyorum, dinlenme işe yaramıyor. Diğer temel kurallar ise elbette güneşten kaçınmak, dengeli beslenmek ve bol su içmektir. Aroma-Zone ürünlerine gelince, sabahları uyanıp deniz kollajenini matcha ve son olarak hyaluronik asitle birlikte kapsüller halinde besin takviyesi olarak alıyorum. Yüz cildi için hyaluronik asit serumu, “botoks” etkili spilanthes serumu (olağanüstü) ve kolajen ve spilanthes kremini kullanıyorum. Sonra bazen makyaj yapıyorum, bazen yapmıyorum. Akşamları Aroma-Zone temizleme yağıyla makyajımı temizliyor ve kirleri yok ediyorum ve haftada üç kez enzimatik temizleme tozuyla peeling yapıyorum ki bu gerçekten harika. Daha sonra hyaluronik asit serumu ve spilanthes serumunu uyguluyorum ve uyumadan önce kolajen ve spilanthes kremiyle bitiriyorum. Haftada bir kez, genellikle hafta sonları, yüz maskesi olarak da uyguladığım lipo-yenileyici vücut balsamını kullanıyorum: uyandığımda cildim bir bebeğinki gibi yumuşak oluyor.