Resident Evil’ın Albert Wesker’ından İptal Kararına Reaksiyon

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Sinema ve dizi platformu Netflix, temmuz ayında Capcom’un dünyaca ünlü dehşet oyunu serisi Resident Evil’den uyarlanan tıpkı isimli dizisini yayınlamıştı. Lakin üretim bekleneni karşılayamamış, izleyicilerden ve eleştirmenlerden makûs yorumlar almıştı. Bunun akabinde geçtiğimiz gün dizinin iptal edildiği ve ikinci döneminin çıkmayacağı duyuruldu.

Dizinin sevenlerini üzen bu haberin akabinde bir açıklama da başrol oyuncularından birinden geldi. Üretimde ikonik karakter Albert Wesker’e hayat veren ABD’li oyuncu Lance Reddick, dizinin daha çıkışından iki ay geçmeden iptal edilmesine reaksiyon gösterdi.

Ünlü aktör, diziden nefret edenlere ve trollere reaksiyon gösterdi

John Wick, The Wire, Fringe ve daha birfazlaca dev imalden tanınan 59 yaşındaki oyuncu, Twitter üzerinden yansısını lisana getirdi. Bir görüntü paylaşan aktör, büyük efor sarf ettikleri diziyi izleyenlere ve imal takımına teşekkür ederken diziyle ilgili olumsuz yorumlara da değindi.

Yapımdaki performansı en çok beğenilen isim olan Reddick açıklamasında, “Bu görüntüyü teşekkür etmek için yapmak istedim. Hepinizin farkında olduğu gibi Netflix’teki Resident Evil dizimiz iptal edildi. Trollere ve nefret edenlere karşın size teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Düşük puanlar alan üretim, seriye farklı yaklaşımı gibi biroldukça niçinden dolayı oyunun hayranlarından olumsuz yorumlar almıştı. Hatta dizinin iptalini kutladıklarını belirten bireyler bile toplumsal medyada görülmüştü. Reddick de açıklamalarında bu bireyleri anmadan geçmedi.

Ünlü aktör, açıklamalarının devamında emeklerini anlayanlara ve diziye inananlara özel olarak teşekkür etmek istediğini; zira üretim için epeyce uğraş sarf ettiklerini aktardı. Son olarak görüntüde, üretimcilere, oyuncu ve yapım grubuna de teşekkür edildi.

Reddick’in Albert Wesker’ı canlandırdığı üretim, bir virüs salgının global bir kıyamete yol açmasından yıllar daha sonra 2036’da geçiyor. Ana karakter Jade Wesker’ın hayatta kalma çabasına, geçmişine, aile üyelerine odaklanan dizi oyuncu takımında Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nunez ve Lance Reddick üzere isimler yer alıyor. Dizinin yaratıcılığını ise Andrew Dabb üstleniyor. Dizinin iptali ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.