Morbid momentum satın alımlara nasıl kazanılır

Beykozlu

New member
Alışverişi seviyorum: nasıl ve neden – Zorlayıcı alışveriş fenomeni, Madeleine Wickham tarafından zekâ ve hassasiyetle tanımlandı veya Sophie Kinsella, Başarılı Bestsellers serisinde Alışverişi seviyorum Rebecca Bloomwood'un zaferlerine, büyüleyici bir vitrin önündeyken finansmanını tamamen kontrol altında tutamayan genç bir ekonomi gazetecisi olan Becky olarak adlandırılan söyleniyor. Psikolojide, satın alımlara durdurulamayan bu arzu denir. Onomaniantik Yunanca “Satışta olanı satın almak için mani”itibaren onos = “Satılık”, e mani = delilik. Ancak Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından zihinsel hastalıklar listesine dahil olmayan bozukluk, Her şeyden önce genç kadınları etkiler, Özellikle 25 ila 40 yıl arasında, ortalama sosyal sınıfa ait. Onlarda, yeni alımlar durdurulamaz bir dürtü zorlanması altında gerçekleşir ve Yoğun zevk ve tatmin. Bununla birlikte, kısa süreli bir zevktir: Satın alınan nesneler hızla cazibelerini kaybeder, hemen bir kenara bırakılır, verilir ve hatta atılırken, bir kavurma kalır Suçluluk ve utanç duygusu Dürtü direnemediğinden ve büyük parayı bile dilate alamadığı için. Son yıllarda, sorun artan bir gelenek ile daha da kötüleşti. Çevrimiçi satın alın. Bazen alışveriş zorlamasının ilk belirtileri zaten ergenlik döneminde ortaya çıkıyor ve kurulduktan sonra fenomen herhangi bir remisyon bilmiyor: bu nedenle başlangıçtan beri savaşmak gerekir. Satın alımların genellikle finansal kaynaklarının üzerinde bir masraf gerektirmesi ve önemli bir zaman kotasını emmesi, altı veya yedi saat boyunca bile sürebilen alışveriş seanslarından çıkabilen nedenler değildir.