Mariangela Cambria: "Amacımız? Sicilya'yı harika yap"

Beykozlu

New member
Mariangela, seninle başlayalım. Küçük yaştan itibaren çok net fikirleri olan bir kadın mı?
THEGerçek şu ki, net fikirlere sahip olmaktan ziyade, ana özelliğimin çok inatçı olmak olduğunu söyleyebilirim. Deney yapmak istediğim yerde hem özel hem de profesyonel hayatımda başarılı olduğumu söyleyebilirim. Bir şeye inanıyorsam ve ona bahse giriyorsam, doğru olduğunu düşündüğüm için sonuna kadar yaparım. Risk almaktan korkmam, yeni zorluklarla yüzleşmekten korkmam: kararlılık da bir diğer özelliğimdir.

Sen, asma sıraları arasında, harikulade bir diyarda büyüdün: Yolun çoktan çizilmiş.
Ben henüz üniversitede okurken babam şirketi kurdu. Siyaset bilimi okudum, sivil toplum kuruluşlarında çalışmak istedim, geleceğimi İtalya'dan uzakta gördüm. Babam kendisine katılmamı istediğinde İrlanda'daydım ama tereddüt etmedim. Çok sevdiğim, çok sevdiğim, çok saygı duyduğum babamla özel bir bağım var. 30 yıldır İtalya'dayım ve aile işiyle ilgili her şeyin bir kısmını hallettim ama şu anda konaklamaya ayrılan kısımla ilgileniyorum. Bu benim özellikle önemsediğim bir proje çünkü ziyaretçilerin bölgemizin kültür ve gelenekleriyle iç içe geçmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Öte yandan insanlarla konuşmayı seviyorum, tartışmanın en güzel şeylerden biri olduğunu düşünüyorum çünkü anlamanızı ve öğrenmenizi sağlıyor. Bu, ekip çalışmasının hayati önem taşıdığı yönetim tarzıma da açıkça yansıyor.

Hazırlık, özveri, tutku, dinleme ve cesaret: Bunlar şarap dünyasındaki kariyerinizin temel unsurları mı?
Her faaliyette olduğu gibi şarap dünyasında da tutkunun temel olduğuna inanıyorum. Tutku, içinizde yanan ateş olmadan hiçbir zorlukla en iyi şekilde karşılaşamazsınız, elinizden gelenin en iyisini veremez ve hedeflerinize ulaşamazsınız.

Assovini Sicilia'nın zirvesindeki ilk kadın: Önemli bir tanınma ve büyük bir sorumluluk.
Assovini Sicilia başkanlığına atanmam, derneğe on bir yıldan fazla bağlılık ve desteğin, kesinlikle inandığım bir şey için yapılan birçok fedakarlığın, kendimi hiç esirgemeden kendimi harcadığım cömertliğin kutsanmasıydı. Bana güveniyorlar ve ben de elbette çok gururlu ve minnettarım.

Assovini Sicilia'nın başarısının sırrı nedir?
Bizi farklı kılan şey bu topraklara olan büyük sevgimiz, Sicilya'yı harika yapma hedefimizdir. Bugün cesur olanlar burada kalanlardır, gidenler değil. Birlikte kalarak, sinerji yaratmak için bir araya gelerek, büyük ve orta ölçekli işletmeler faaliyetleri sürdürmek ve bunları İtalya'da ve dünyada daha fazla bilinir ve takdir edilir kılmak için birleştiler.

Sonraki hedefleriniz?
Yeni nesillere ve turizme bahse girmek istiyorum. Eğitim ve organizasyona, Sicilya'nın simgesi olan güzellik kültürüne odaklanma fikrini seviyorum. Son olarak, benim meydan okumam da kadınların bir ekip olması mesajını iletmek. Şirketim içinse amaç, şaraphanenin hoş karşılanmasını teşvik etmek ve giderek geliştirmekle bağlantılı: Ailenin kır eviydi, çok bağlı olduğum ve geliştirmek ve hayata geçirmeye devam etmek istediğim bir yerdi.

Sadece yöneticiler değil, aynı zamanda anneler ve eşler de: Her şeyi birleştirmek bazen kolay olmuyor.
Hayır öyle değil. Ancak şanslıyım çünkü çok sevdiğim ve beni ahlaki açıdan destekleyen, aynı zamanda şu anda 16 yaşında olan çocuklarım Sergio ve 12 yaşındaki Maddalena'nın bakımında bana çok yardımcı olan bir kocam var.

Boş zaman: Bana neler anlatabilirsin?
Ne yazık ki çok az boş zamanım var. Sahip olduklarımı tamamen çocuklarıma, eşime ve arkadaşlarıma adadım. Artık spor için bile çok az yer bulabiliyorum. Yazın kendimi okumaya adamayı seviyorum, çantamda her zaman bir kitap bulunur. Ayrıca seyahat etmeyi de çok seviyorum; yeni yerler görmeyi, sanata, öneri toplamaya ve ilham almaya çok ilgim var.

En sevdiğiniz, evinizden asla eksik etmemeniz gereken şarap.
Belki bunu söylememeliyim ama beyaz şarabı severim: masaya güzel ve soğuk servis edildiğinde kaçırılmaması gereken bir şaraptır.

Şarap dünyasının büyüleyici dünyasında kariyer yapmayı hedefleyen kızlara öneriniz.
Benim önerim, hangi meslek ve hangi sektör olursa olsun, gerçekten sevdiğiniz işi yapmanızdır. Üst düzey bir yönetici olmanıza gerek yok, ancak büyük bir tutku duyduğunuz bir işi yapın.