kadınların gücü, La Redoute’dan Loredana Fartade

Beykozlu

New member
Loredana, erken yaşlardan itibaren büyük karakter ve kararlılık…

Söylemeliyim ki, karakterim küçüklüğümden beri sadece ailemin katı yapısı tarafından değil, aynı zamanda karakterimin bu yönünü öne çıkaran dış etkenler tarafından da belirlendi. Romanya’da doğdum ve sekiz yaşında İtalya’ya taşındım, 1998’de. Her gün karşıma çıkan farklı durumlarla başa çıkmamı sağlayacak bir kişilik. Diyelim ki zorluklar küçüklüğümden beri hiç eksik olmadı ve yıllar geçtikçe onlarla azim ve daha dingin bir şekilde yüzleşmeyi öğrendim.

Ekonomi diploması ve hemen başlayan bir kariyer yolu: fikirler o zamandan beri açıktı.

Yolum liseden itibaren, hem klasik konuların hem de hukuk ve ekonomi gibi konuların İngilizce olarak çalışıldığı deneysel uluslararası klasik liseye düştüğümde şekillenmeye ve şekillenmeye başladı. Bu yol, geleceğime o kadar yaklaşmamı sağladı ki, Torino’dan mezun olduktan sonra üniversiteye gitmek için Milano’ya taşınmaya karar verdim. Hayatımda yaptığım en iyi seçimlerden biri olduğunu düşünüyorum: Okul dışı bir öğrenci olarak yaşamak, hem eğitimim sırasında tanıştığım insanların çeşitliliği nedeniyle üniversitede hem de dışarıda son derece teşvik edici bir ortamda yaşamamı sağladı. , kültürel açıdan teşvik edici bir şehirde yaşamak.

Uluslararası deneyim çok önemliydi.

Uluslararası gerçekler her zaman bana eşlik etti: Romanya’da doğdum, 8 yaşında İtalya’ya taşındım ve üniversite için Milano’ya gelir gelmez ailem Amerika Birleşik Devletleri’nde Chicago’ya taşındı. Bu mesafe ailemden uzakta olmamı zorlaştırıyordu ama bana bol bol seyahat etme fırsatı verdiği gibi Chicago’daki İtalyan Ticaret Odası’nda ilk iş deneyimimi yaşama fırsatı da verdi. Özel hayattan eğitime, çalıştığım şirketlere kadar her zaman bu uluslararası yönü sabit tutmaya çalıştım çünkü bence bu daha geniş bir vizyondan zevk almak ve her zaman yeni uyaranlara sahip olmak için temel bir özellik.

Çok hızlı bir kariyer: Bana nasıl geçtiğini anlatabilir misin?

Kendimi tehlikeye atmaktan ve yeni meydan okumaları kabul etmekten hiçbir zaman korkmadım, aksine maalesef bunun benim de kusurum olduğunu düşünüyorum: İşlerin çok basit olmaya başladığını gördüğümde sıkılmaya ve yeni uyaranlar aramaya başlıyorum. Kariyerimdeki en önemli dönüm noktası Fashion Days (eMAG) ekibine katılmam oldu, o andan itibaren e-ticaret dünyasındaki yolculuğum başladı, bu sayede e-ticareti tanımam için temel oluşturdum ve e-ticareti tanımamı sağladı. Veepee pazar ekibine katılabilme becerilerini geliştirmek. Burada şirket için çok önemli ve iddialı bir proje gerçekleştirdim: pazarın geliştirilmesi. Bu deneyim sayesinde, beni Doğu Avrupa pazarını geliştirmek için ideal kişi olarak gören ve bana şubenin Satış ve Operasyon Başkanı rolünü veren Aosom’un ticari direktörü ile tanışma fırsatım oldu. Sıfırdan bir iş kolu kurmak harika bir fırsattı, ama aynı zamanda gözyaşları ve ter arasında ama her şeyden önce büyük bir tatmin olan büyük bir meydan okuma, aynı zamanda bir iş ve harika bir ekip geliştirmeme ve büyütmeme izin verdi. Ve bugün buradayım: La Redoute bana bu yeni mücadeleyi başlattı ve ben de bunu büyük bir tutkuyla üstlendim, tarihsel olarak önemli olan bu marka için İtalyan pazarının gelişimine katkıda bulunabildiğim için gurur duyuyorum.

Kadın ve yönetici, bazen kolay olmuyor.

Büyük hırsları olan bir kadın olmam beni hiçbir zaman engellemedi: Sanırım kendimi sürekli gelişen bir toplumun içinde buluyorum, her ne kadar -kabul etmek gerekirse- uzun bir yolun henüz başında olsak da. Yol boyunca bana ilham veren birçok kadın liderle tanıştım ve bugün bile La Redoute’ta etrafım güçlü ve aydınlatıcı kadınlarla çevrili. Ancak kararlılığımda ve asla pes etmememde emeği geçen ilk kişi, bugün hala değişmez bir ilham kaynağım olan annemdir. Bazı çalışma ortamlarında kadın olmak kesinlikle zor, çünkü hala belirli kurallara göre gelişiyoruz: sırf cinsiyetim nedeniyle kendimi utanç verici durumlarda bulmak veya uygunsuz yorumlar almak benim başıma geldi, ama kesinlikle bu bölümler tekrar olacak ve hiçbir kadın için engel olmamalıdır.

La Redoute, aşamalı geliştirmede bir gerçekliktir: sizin (ve sizin) hedefleriniz nelerdir?

La Redoute, 180 yıldır piyasada olan ve Galeries Lafayette grubunun bir parçası olan tarihi bir Fransız markasıdır. İtalyan sitesi 2017’de açıldı, ancak markanın İtalya’daki varlığını ve bilinirliğini daha da geliştirmek amacıyla yılın başında İtalya ofisini açmaya karar verdik. La Redoute İtalya’nın amacı, çok çeşitli ev mobilyaları ve çarşafları aracılığıyla İtalyanların evlerine Fransız yaşam tarzının bir dokunuşunu getirmektir. La Redoute Interieurs ve birinci sınıf markalarımız AmPm aracılığıyla, İtalyan müşterilerimizin uygun fiyatlarla yüksek kaliteli tasarım mobilyaları düşündüklerinde “akıllarına ilk gelen” olmak istiyoruz. Fransız ve İtalyan müşteriler tasarıma çok önem veren müşterilerdir, La Redoute’ta koleksiyonlarımızı şirket içi tasarımcıların yardımıyla kendi bünyemizde oluşturmaya ve koleksiyonları ünlü tasarımcılarla işbirliği içinde geliştirmeye karar vermemiz tesadüf değildir. Uzun yıllardır AmPm koleksiyonları üzerinde bizimle çalışan Emmanuel Gallina olarak.

Şirkette kariyer yapmak isteyen kızlara bir öneriniz var mı?

Her şeyden önce, zorlukları kabul edin ve başarısızlıklardan ders alın: zorlu görevleri veya projeleri kabul etmekten korkmayın. Başarısızlıkları öğrenme deneyimleri olarak kabul etmek ve bunları büyümek ve gelişmek için kullanmak gerekir çünkü dayanıklılık ve uyum sağlama yeteneği iş dünyasının temel nitelikleridir. İkinci olarak, kendinize inanmalısınız: herhangi bir sektörde başarılı olmak için gerekenlere sahip olduğunuzu bilerek yeteneklerinize güvenin. İçgüdülerinize güvenin ve risk almaya istekli olun: kariyer yolunuzda size rehberlik edebilecek ve tavsiyelerde bulunabilecek, zorlukların üstesinden gelmek için deneyimlerini paylaşabilecek mentorlar bulmak, mentorluk kişisel ve profesyonel gelişim için paha biçilmez olabilir. Son olarak, sınırlar koyarak ve kişisel çıkarlar ve ilişkiler için zaman ayırarak kişisel bakıma öncelik verin. İş-yaşam dengesi, başarı ve genel refah için çok önemlidir.

Okurlarımızla paylaşmak için kendinizle ilgili bir şeyler.

Elbette paylaşmak istediğim şey, bugün ulaştığım bitiş çizgisine ulaşmak için çok çalışmam ve – dedikleri gibi – “sıralamalar boyunca çalışmam”, ama her şeyden önce asla pes etmemem gerektiğidir. Her zaman kolay olmadı, benim de zayıflık anlarım oldu ve kişisel deneyimler nedeniyle bazı karanlık anlar yaşadım ama her zaman ayağa kalkmayı başardım ve bunda ailemin, partnerimin ve eşimin desteği. arkadaşlarım temel olmuştur. Arkadaşlar. Bence dünyadaki en büyük zenginlik, sizi destekleyen ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya teşvik eden insanlarla çevrili olmaktır. Bence ne kadar ileri gittiğin önemli değil, bu hedefe giden yolculuğu kiminle paylaştığın önemli: sadece kişisel alanda değil, aynı zamanda profesyonel alanda da, çünkü her zaman ekipteki insanların seni olduğuna inandım. ile çalışmak bir ‘ajans’ın başarısını belirler.