Kadınların gücü barmenlik eğlenceyi, bilimi ve sanatı dengeliyor

Beykozlu

New member
Roberta, dil diploması aldı ve ardından kokteyl dünyasıyla bağlantılı bir kariyere sahip oldu. Nasıl gitti?

Bugün Italspirits ve Italicus Rosolio di Bergamotto, Savoia Americano ve Savoia Orancio'ya hayat veren marka inovasyon ve strateji ajansının Savunuculuk Direktörü olarak çalışıyorum; Ancak çok az kişi benim Doğu Dilleri bölümünde okuyup mezun olduğumu biliyor. Diller ve Doğu beni her zaman büyülemiştir. Yeni kültürleri keşfetme ve diğer ülkelerden insanlarla iletişim kurabilme arzusu, Japonya'dan yabancı dil muhabiri olma hayalimi körükledi. Eğitimimi finanse etmek için aileme bağlı kalmaktan kaçınarak San Felice Circeo'da bir kokteyl barda çalışmaya başladım. Doğduğum şehir olan Latina'nın bazı yerlerinde barmen olarak konaklama konusunda birkaç yıllık deneyime sahip olarak yemek odasında çalışmaya başladım.

Gecenin dünyası seni cezbetti…

Evet, dikkatimi çeken “gecenin dünyası” oldu: Barda gündüz ile akşam arasındaki atmosfer farklıdır, insanlar arasında benzersiz bir atmosfer ve anlayış vardır. Misafirleri karşılamak için masaların etrafında manevra yaparken, uzaktan misafirleri eğlendiren ve içki hazırlayan barmenlere hayran kaldım ve büyülendim. Benim için barmenlik eğlence, bilim ve sanat arasındaki mükemmel dengeyi temsil ediyor. Böylece ilk kokteyl kitaplarını satın almaya, tarihlerini ve tariflerini öğrenmeye başladım, ta ki bar tezgahının arkasında ilk kez sahneye çıkana kadar. Kısa sürede hayalimin değiştiği anlaşıldı; artık konukseverliği kariyerim haline getirmek istiyordum. Japon yazar Ryōtarō Shiba üzerine lisans tezimi yazarken, kokteyl başkentinde çalışmak için Londra'ya taşındım.

Yurt dışında mesleki deneyime sahip olmak ne kadar önemli?
Sınırların dışındaki deneyim benim için çok önemliydi. Kendinizi az bilinen bir kültüre kaptırmak, kendinizi teste tabi tutmak ve kendinizi çok farklı geçmişlere sahip meslektaşlarınızla karşılaştırmak, kişisel gelişim için çok önemli teşviklerdir. Londra'ya vardığımda, çok açık ve misafirperver bir barmen topluluğu, birbirlerine yardım etmeye hazır, her zaman sürekli teşvik arayan profesyonellerden oluşan bir ağ buldum; doğruyu söylemek gerekirse, Londra gibi bir şehirde asla eksik olmayan bir şey bu. Sürekli mükemmellik arayışı ile onu başarmaya adanmışlık arasındaki doğru kombinasyon. Herkese her zaman yurtdışı deneyimi yaşamasını tavsiye ederim, hem kendimiz hakkında çok şey öğretir hem de son derece öğreticidir.

Kadın ve yönetici: Cam tavandan bahsedelim.
Bu çok ilginç bir konu ve özellikle kalbime yakın. Otelcilik dünyasının erkeklerin egemen olduğu bir dünya olduğunun, gerçekte kadın işgücünün %50'den fazlasını temsil ettiğinin söylendiğini sık sık duyarız. Ancak cinsiyet eşitsizliği yönetim ve liderlik pozisyonlarında açıkça görülüyor. Bu tutarsızlık, önde gelen kadınların veya dünyanın en iyi barlarından bazılarının başkanlarının yaygın olduğu diğer Avrupa ülkelerine kıyasla İtalya'da daha belirgin görünüyor. Ne yazık ki önyargılar ve stereotipler ilerlemeyi engellemeye ve “cam tavan” olarak adlandırılan durumun kalıcılığına katkıda bulunmaya devam ediyor. Değişimlerin gerçekleştiğini, birlikte çalıştığım Tales of the Cocktails ve Roma Bar Show gibi kuruluşların sürekli farkındalık yaratma çabalarının bar sektöründe kapsayıcılığı ve eşitliği teşvik ederek değişimi yavaş yavaş etkilediğini görmek cesaret verici, ancak 'Hala yapılacak çok iş var.

Şu anda Italspirits'in Küresel Savunuculuk Direktörüsünüz: göreviniz tam olarak neyi içeriyor?
Küresel Savunuculuk Direktörü olarak rolüm, marka bilinirliğini uluslararası düzeyde teşvik etme ve yayma, sektör oyuncularıyla anlamlı bağlantılar kurma ve eğitim ve hedefe yönelik girişimler yoluyla sektörümüzün büyümesine katkıda bulunma konusunda kritik öneme sahiptir. Italspirits'te, kapsamlı eğitim ve katılım programları aracılığıyla Italicus Rosolio di Bergamotto ve Savoia Rosso e Orancio için marka deneyimlerinin yükseltilmesine ve değer oluşturulmasına öncülük ediyorum. Art of Italicus Aperitivo Challenge, uluslararası bar fuarları ve sektöre özel programlar gibi girişimlerde yer alıyorum; catering sektöründe çalışanlara ilham vermek ve onları eğitmek için Aperitifler, Bitterler ve alkolsüz/düşük alkolsüz ürünlere yönelik engin bilgimden ve tutkumdan yararlanıyorum. ve ötesinde. Ayrıca, görevim gereği, yeni ürünlerin geliştirilmesinde aktif olarak yer alıyorum, Italspirits'in sunduğu tekliflerin genişletilmesine ve sektörümüzdeki trendlerin tahmin edilmesine katkıda bulunuyorum.

Bu kadar yüksek düzeydeki mesleki bağlılık çoğu zaman kişinin kendisine veya ailesine çok az zaman bırakır.
Küçük yaşlardan itibaren farklı sorumluluklarla dengede durmayı öğrendim: önce ders çalışma ve rekabetçi spor (eski bir voleybol oyuncusuyum), sonra ders çalışma ve çalışma ve şimdi de çalışma ve refah. Benim için refah, sevdiklerinize ve kendinize ayıracak zamana sahip olmak anlamına gelir. Spor salonunda, bisiklete binerken ya da en son tutkum olan kişisel savunma disiplini Krav Maga'da fiziksel aktivitenin ateşli bir destekçisiyim. Spor benim hayatımda her zaman çok önemli bir unsur oldu. Kariyerimde en çok gurur duyduğum programlardan biri kesinlikle Martini Ciclismo'dur; bu girişim, barmenleri fiziksel aktivite yoluyla sağlıklarını iyileştirmeye motive etmeyi amaçlayan bir girişimdir. Çoğu zaman zamanımız olmaması “bahanesini” kullanırız, ancak bunun yerine önceliklerinizi yönetmek ve seçimler yaptıktan sonra bunların farkında olmakla ilgili olduğuna kesinlikle inanıyorum. Aile ortamına gelince, yurt dışında yaşamak ve çok seyahat etmek, ailemi ve arkadaşlarımı görme fırsatım daha az ama yıllar geçtikçe anladım ki insanlarla geçirilen zamanın miktarı değil, kalitesi önemli. .

En sevdiğiniz kokteyl?
Ruh halime ve atmosfere göre değişmeyi severim ama aperatif içecekler her zaman favorilerim arasındadır. Acı tadı tercih ediyorum, Savoia Rosso'lu Amerikan kokteyli, Negroni ve son keşifler arasında Mezcalicus, yarı mezcal, yarı Italicus, limon ve agav şurubu çok hoşuma gidiyor: mutlaka denemelisiniz!

Sizinki gibi bir yol izlemeyi düşünen kızlara bir öneri.
Bu kariyere devam etmek isteyen herkese çok fazla kararlılık ve sabır öneriyorum. Kendinizi çalışmaya ve mevcut tüm fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmaya adayın. 15 yıl öncesine kıyasla bugün bilgi materyallerine, video eğitimlerine, çevrimiçi ustalık sınıflarına ve çok daha fazlasına erişim çok daha kolay. Ayrıca bilgiyi genişletmek ve kendinize meydan okumak için seyahat edin; bar gösterilerini ziyaret edin ve seminerlere katılın, böylece sektörümüzün en etkili kişilerinden bazılarının deneyimlerinden öğrenebilir, sorular sorabilir ve anlamlı bağlantılar kurabilirsiniz. Uluslararası ve uluslararası olmayan sahnede, dünyanın en iyi barlarından bazılarının başında giderek daha fazla kadın figürü var. Yolculuk zorluklardan uzak olmayacak ancak daha kapsayıcı ve çeşitlilik içeren bir gelecek için mücadele edenleri desteklemeye hazır büyük bir topluluk var.