Kadınlar Irene Patruno Power Her nesne bir duygu uyandırır

Beykozlu

New member
Sütuna Kadın Gücü denir: Kadınların bugün, işte ve hayatta daha fazla tanımayı öğrenmesi gereken “güç” nedir?
Kendini belirleme gücü: Dış beklentiler veya klişelerle sınırlı olmadan bağımsız olarak seçebilmek, arzulamak ve karar vermek. Bir aile fıkrası alıntılıyorum: 1913 doğumlu büyükannem Isabella, zaten üç çocuğu olduğunda 32'de mezun oldu. Bir hedef, yaratıcılık ve bağlılık sayesinde, aynı zamanda kültürün önemini içeren bir güney adam olan büyükbabamın desteğine ulaştı. 80 yıl sonra, İtalya Kralı'nın büyük bir armının durduğu diploma, ancak hala yapılacak çok şey var: İtalya, Dünya Ekonomik Forumu'nun küresel cinsiyet boşluğu raporunda 87. sırada. Neyse ki, özellikle yeni nesillerde ve STEM alanında giderek daha fazla istisna var: Parlak kariyerleri tutkuyla takip ettiğim cesur kadınlar, ancak yine de çok fazla kadın, sosyal, kültürel ve ekonomik nedenlerden dolayı “izin” istemek zorunda kalarak rolleri hak etmekten vazgeçiyor. Konuşmayı genişletmek, bence her insanın – türden bağımsız olarak – yeteneğini ve değerini ortaya çıkarma hakkına sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Berrak, sıkılık, cesarete ihtiyaçları var. Son fakat en önemlisi, özgünlük: Accomment ve itaatkâr kadınların klişesini büyülemiyorum, ancak otoriteyi otoriteyle karıştıran kadınların “nitelikleri” bile değil. Bir sloganda özetleme: “Kendine özgü, kendine sadık kalmak”. Ve mümkünse, başkalarının da aynısını yapmasına yardımcı olur.