Kadın Gücü, Oppo İtalya’dan Isabella Lazzini

Beykozlu

New member
Isabella, çocukluğundan beri her zaman güçlü iradeli ve kararlı oldun.
Her zaman net fikirlerim olacak kadar şanslı oldum ve teknoloji gibi tutkularımı başkalarına aktarma isteği attığım her adımda bana eşlik etti. Tamamen farklı bir aile geçmişine sahip olmama rağmen, ailem doktor olduğundan ve aile geleneğini cerrah olarak sürdürmemi beklediğinden, bunun beni etkilemesine izin vermedim ve tutkularımın peşinden kararlılıkla gitmeye karar verdim. Pazarlama yolculuğumun başında, ailem işimin ne olduğunu ve gerçekte neyle uğraştığımı tam olarak anlamadılar, ancak bugün yaptıklarımdan çok gurur duyuyorlar ve memnunlar.

Pazarlama tutkusu nereden geliyor?
Pazarlama sevgim üniversite yıllarımda doğdu. Milano’da Ekonomi ve Sosyal Bilimler bölümünden mezun olduktan sonra, pazarlama dünyasına ilk gerçek yaklaşımım olan Pazarlama Yönetimi alanında Master of Science’a katılmaya karar verdim. Bilgimi derinleştirdikçe, beni ne kadar büyülediğini ve benim bir parçam olduğunu o kadar çok anladım: Eğitimim sırasında geliştirdiğim ve zamanla pekişip büyüyen, mesleki kariyerim boyunca bana eşlik eden bir tutku. Bu alanda çalışmak benim için sürekli bir meydan okuma, ancak bu faaliyeti bu kadar teşvik edici yapan da tam olarak bu. Şirketlerin karşı karşıya kaldığı engelleri tespit etmek ve en son pazar trendlerinden yararlanarak yenilikçi çözümler üretmek, bu işe olan tutkuyu her geçen gün besliyor. Çok hırslıyım ve zorluklar beni motive eden motor, her zaman elimden gelenin en iyisini yapmama izin veriyor.

Dünya vatandaşı gibi hissetmek seçimlerinizi etkiledi mi?
Gezgin olmak tüm bakış açılarımı değiştirdi, kozmopolit bir dünya görüşünü benimsememe yol açtı. Seyahat etmek, farklı kültürleri ve yerleri keşfetmek için konfor alanımdan çıkabileceğim ve aynı zamanda kendimin yeni yönlerini keşfedebileceğim tükenmez bir ilham kaynağı. Çoğunlukla merakımı ve sürekli yeni zorluklar arayışımı yansıtan egzotik yerler veya maceralı seyahat programları seçerek çok seyahat edecek kadar şanslıydım. Bir seyahat aşığı olarak, her yerin belirli nedenlerle büyüleyici olduğunu ve ilk beklentiler ne olursa olsun, her yolculuğun bizi evimize zengin bir deneyim ve daha fazla farkındalıkla geri getirdiğini söyleyebilirim. İşte tam da bu nedenle, hayatımda gittiğim birçok yol ve yaptığım birçok seçim, kaçınılmaz olarak bu deneyimlerden ve karşılaştığım kültürlerden öğrendiklerimin etkisinde kalmış, yeni bir fırsat sayesinde yeni fırsatlar yakalamıştır. beni çevreleyen dünyaya bakış açısı.

Çok hızlı bir kariyere sahip parlak öğrenci ve yönetici: Bana nasıl geçtiğini anlatır mısınız?
Mezun olduktan sonra tüketici elektroniği dünyasına girdim, etrafımı saran gerçeklikten olabildiğince çok şey öğrenmeye çalıştım, aynı zamanda stratejik bir vizyonla birlikte iş geliştirmeden çeşitli becerileri pekiştirdim ve sürekli olarak yüzleşecek yeni teşvikler ve zorluklar buldum. Deneyimimi pazarda lider rol oynayan uluslararası şirketlerde oluşturdum ve 2021’den beri Pazarlamadan Sorumlu Başkan olarak Oppo’nun İtalya’daki pazarlama ekibine liderlik ediyorum: Bir yandan, şirketin güçlenmesini sağlayacak bir liderlik yaratmaya çalıştım. İtalyan pazarının sunduğu çeşitli fırsatları değerlendirmek ve buna paralel olarak son kullanıcılar için değer yaratmak.

Başarınızın anahtarı nedir?

Tüm bu yıllar boyunca, kariyerime yenilik ve dinamizm arayışı rehberlik etti: Her zaman pazarın gelişiminin ötesine geçtim, çeşitli trendleri önceden tahmin etmeye ve onları yeni ve yenilikçi bir şekilde yorumlamaya çalıştım. Teknoloji günlük hayatımızda temel bir rol oynar: sadece bir iletişim aracı değildir, farklı, görünüşte uzak dünyalarla bağlantı kurmamızı sağlar. Gurur duyduğum bir örnek, en büyük tutkularımdan ikisini, teknoloji dünyasını ve moda ve tasarım dünyasını birleştirebilme yeteneğimdi. İlk olarak, yeni Oppo Find N2 Flip’in podyumda geçit törenini gören Act N°1 ile bir işbirliği ve ardından Qeeboo ile işbirliği içinde oluşturulan ve ana özelliklerinden biri olan harici ekranı geliştirmek için tasarlanan kapak ve duvar kağıtlarından oluşan bir kapsül koleksiyonu aracılığıyla. önce aralığın üstünü çevirin.

Kadın olmak ve şirketlerde üst sıralarda yer almak karmaşık olabilir.
Bu özellikle kalbime yakın olan çok hassas bir konu. İşyerinden kişisel alana kadar hayatın her alanında her zaman eşit cinsiyet fırsatları için mücadele ettim. Çalıştığım sektör söz konusu olduğunda, kadınların varlığı çok küçük bir yüzdeyi temsil ediyor: Aslında İtalya’da BT ve BİT mezunlarının yalnızca %15’i kadın, bu da cinsiyet ayrımcılığının ilişkilerde hâlâ ağır bir ağırlık taşıdığını gösteriyor. erkeklerin egemen olduğu ortamlarda karar verme süreçlerinde. Endişe verici verilere rağmen ilerleme kaydedildi ve birçok kadın öne çıkmayı ve başrol oynamayı başardı. Kişisel kararlılığı daha da teşvik ederek, başarı için bir rol model olmanın yanı sıra değişimin itici gücü olmaları için seslerini duymanın hayati olduğunu düşünüyorum. Teknoloji, cinsiyet uçurumuyla mücadele etmek için vazgeçilmez bir kaynaktır ve farkındalık yaratmak, insanları eğitmek ve tutkularını paylaşmak için kullanılabilir.

Oppo, büyüyen bir çok uluslu BT şirketi: bunu nasıl yapıyorsunuz?
Oppo, her yıl önemli bir genişleme kaydetti ve bu, ürünlerin mükemmelliği ve stratejik bir vizyonla birlikte Avrupa pazarında lider bir rol oynamamızı sağlıyor. Güçlü bir kimliğe sahip, benzersiz ve ayırt edici bir markayız ve şu anda Avrupa’nın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi konumundayız ve büyümeye devam etmeyi ve geçen yıla göre daha fazla pazar payı kazanmayı hedefliyoruz. Aslında akıllı telefon sektörü en önemli ve enerjimizi en çok yoğunlaştırdığımız sektör. Aynı zamanda, Oppo ekosistemi hayati önem taşıyor ve akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar ve sesin yanı sıra hizmetleri de entegre eden bir stratejinin uygulanması için her gün çalışıyoruz. Felsefem, gelişme ve yenilik arayan ve yenilikte güvenilir bir oyuncu olmayı hedefleyen Oppo’nun felsefesine mükemmel bir şekilde uyuyor. Ülkemizdeki strateji, büyük profesyonelleri, pazardaki uzmanları içeren ve şirketin büyümesine dahil olma konusunda güçlü bir istek duyan İtalyan ekibinin genişlemesiyle zaten güçlendi. Dağıtım zinciri, perakende, kanal pazarlama yatırımları ve promosyon girişimleri gibi farklı temas noktalarını içeren pazarlama planları ve çok yönlü iletişim projeleri üzerinde çalışıyoruz.

Önümüzdeki birkaç yıl için ulaşılması gereken hedefler.
Oppo’da ulaşılan hedeflere rağmen, hırsım ve zorluklara olan sevgim, kendime yeni ve giderek daha zorlayıcı hedefler koymamı sağlıyor, öyle ki pazardaki varlığımızı daha da genişletmek ve markamızın konumunu güçlendirmek istiyoruz. Bunu yapmak için, son teknoloji çözümler ve ödüllendirici bir kullanıcı deneyimi sunarak tüketici ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için teknolojik yeniliklere odaklanacağız. Ayrıca sosyal ve kültürel açıdan büyük önem taşıyan projelere imza atmaya, sorumluluk ve farkındalık mesajları veren, topluma sadece teknolojik açıdan değil somut katkı sağlayan bir marka olarak konumlanmaya devam edeceğiz.

İş dünyasında kariyer yapmak isteyen kızlara bir öneri.
Ne yazık ki, özellikle karmaşık bir bağlamda yaşıyoruz: Pek çok sektörün kadın temsiline yönelik kapsayıcı olduğu doğruysa, cinsiyet farkını en aza indirmenin yolunun hala çok uzun olduğu da doğrudur. Şirkette kariyer yapmak isteyen genç kızlara tavsiyem, her zaman iletişim kurmanın yeni yollarını bulmaları ve değişim mesajlarını ileterek ve faaliyetlerini geliştirerek seslerine yer bulmalarıdır. Bu kesinlikle kolay değil, ancak geçmişe kıyasla daha büyük araçların keyfini çıkarabilir ve atölye çalışmaları, web seminerleri ve ağ oluşturma etkinlikleri aracılığıyla kendimizi eğitebiliriz: ikincisi, her şeyden önce, paylaşımla birlikte, doğruya dayalı kariyer yolları oluşturmamızı sağlayan araçtır. Önyargıları bir kenara bırakarak insanların bilgi birikimi.

Okurlarımızla paylaşmak için sizinle ilgili bazı merak edilenler…
Yoğun hayatıma rağmen sürdürmeye çalıştığım birçok tutku ve hobim var ve bunların arasında resim yapmak var: Her zaman yaratıcı oldum ve sanatsal becerilerimi keşfetmeyi seviyorum. Çizim yapmak benim için çok rahatlatıcı, günlük hayatın stresinden kurtulmamı sağlayan, kafamı dağıtmamı ve kendime bir an ayırmamı sağlayan bir aktivite. Ayrıca, yaratıcı süreç, istenen sonuçları elde etmek için genellikle çok fazla deneme yanılma gerektirir ve bu, bakış açımı genişleterek problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerimi geliştirmeme olanak tanır.