kadın gücü, coverflex tarafından chiara Bassi

Beykozlu

New member
Chiara, seni daha iyi tanımak istiyorum, o yüzden en baştan başlayalım: sen nasıl bir çocuktun?
Postacı, hesabı ve kontrolü elinde tutan bir inşaat müteahhiti, marangoz ve ressam kızı ve bilgisayar mühendisinin kız kardeşiyim. Benim çocukluğum, üçünün (az ya da çok) mükemmel birleşimidir. Anneme bütçeleri düzenlemesine ve komşular için vergi beyannamesi vermesine yardım ederdim. Olivettis’ten çıkan termal kağıdın kokusuna, evde her zaman masanın üzerinde duran o dev kağıt defterlerde yazan pullara ve numaralara deli oluyordum. Ofiste oynamak açık ara en büyük tutkum. Her türden kitap ve kardeşimin çocukken toplayıp parçalarına ayırdığı ilk bilgisayarlar. Ama aynı zamanda çok yaratıcı ve muazzam bir hayal gücüyle: Oyunların %80’inin kafamda geçtiğini söyleyebilirim… tıpkı bugün olduğu gibi!

Senin gizli rüyan.
Özellikle son yıllarda birkaç tane yaşadım, bazen kendimi beslemek için uyaranlarımın bittiği anlara sığındım. Gerçekten gerçek iş planları oluşturmayı başarıyorum, bilgisayarımda birkaç tane var ve bazen onlara şefkatle bakıyorum. Gerçek şu ki, kendi projem hakkında düşünecek kadar olgun hissediyorum, ama yine de Coverflex’in “ilk görüşte aşk” örneğinde olduğu gibi, diğer insanların güzel projelerine aşık olmak için çok fazla arzum var. kendimi sadece çekmecedeki rüyaya adıyorum. Şu anda babamın atölyesi olan yerde bir kültürel alan açmayı çok isterim: “kitap marangozluğu”: kitap satın alabileceğiniz, canlı konser dinleyebileceğiniz, tadım yapabileceğiniz, okuyabileceğiniz, insanlarla tanışabileceğiniz, fikirleri hareket ettirebileceğiniz bir buluşma yeri . 20 yıl dünyayı dolaştıktan sonra, yerel topluluğum üzerinde etkisi olan bir şey inşa etmek ve bunun gibi bir şeyin 800 nüfuslu bir dağ kasabasında değil, yalnızca Milano’da işe yarayabileceği önyargısını yenmek istiyorum.

Okuldan iş dünyasına: nasıl gitti?
Üniversitede tesadüfen bir emlakçıda çalışmaya başladım, beni her zaman büyüleyen, mimarlık ve inşaatın bir arada olduğu bir sektör – o kadar ki bazen erkek olsaydım belki de inşaatı sürdürürdüm diye düşünüyorum. satış, proje yönetimi, bürokrasi, müzakere ve stres yönetimi ve büyüdüğümde kim olmak ya da olmamak istediğim hakkında çok şey öğrendiğim babamın işi. Ama gerçekte, ilk gerçek işimi düşündüğümde, uluslararası bir ortama sahip, çok hızlı büyüyen ve başka bir gezegendeki çalışan kültürüne sahip bir start-up’taki ilk gerçek kurumsal deneyim olan Groupon ile özdeşleştiriyorum: Ben çok düşükten başladım ama hızlı bir şekilde öğrenme fırsatım oldu. Liseyi sevdim, sanırım bir tutam nostalji ile baktığım tek şey o: mantık, zihinsel yapı, karakterim ve merakım kesinlikle o yıllarda inşa edildi, ayrıca bir tarih öğretmeni sayesinde harika sanat, beni ikna edebilen harika sanat. Annem mimarlığa yazılmama izin vermiyor. Tekrar eden tek bir kabusum olduğunu kabul ediyorum: lise matematik sınavı.

Çok genç ve Coverflex’te önemli bir role sahip.
Yeni nesil olarak düşünürsek, o kadar da genç olduğumu düşünmüyorum aslında, bugün sadece 30 yaşında olan Genel Müdürler var. Aşamaları atlamadığım da doğru: alfabeden başlayarak, ancak dijitalde birkaç yıl geçirdikten sonra, bu yönde bir kariyer oluşturmaya başladım. Aslında, WeWork ve Domestika adlı daha önceki iki “unicorn” şirkette (yani milyarder değerine ulaşmış start-up’lar) aynı rolü üstlendim, ancak bunun şirket değiştikçe tamamen değişen bir deneyim olduğunu kabul ediyorum. değişir, bu yüzden karşılaştırılamaz. Kurucularıma beni tercih ettikleri ve bana güvendikleri için çok minnettarım, bu bir sorumluluk duygusu ve aynı zamanda büyük bir mutluluk ve tatmin duygusu.

İtalya’da da büyük başarı elde eden Portekizli bir girişim.
Refah piyasasındaki bir numaralı oyuncu olarak Portekiz’de Coverflex için start-up terimini kullanmak neredeyse yetersiz kalıyor, ama biz buyuz. 2021’den bu yana uzun bir yol kat edildi ve açılacak ikinci pazar olarak İtalya’yı seçme kararı iyi düşünüldü. Kurucuları bana projeyi sunduğunda, o ana kadar refah sektörü hakkında çok az şey bilmeme rağmen, potansiyelin çok yüksek olduğunu hemen anladım. Pazara saygıyla ve çok çalışarak girdik, çok çalıştık, daha önce olmayan bir ürün yarattık ve sektörün yakın zamana kadar hayal bile edilemeyecek bazı dinamiklerini değiştirdik ve değiştirebildik ve müşterilerden ve tüccarlardan gelen tepkiler: bizi haklı çıkarıyor.

Bilişim sektöründe kadın olmak zor mu?
Zorluk kavramının her insan için çok öznel olduğuna inanıyorum, bu nedenle türe veya sektöre göre reddedilemez bile, bence mutlak anlamda kolay hiçbir şey yoktur, ancak her şey için doğru bağlılık gereklidir, biraz da olduğu gibi bir tekne: Bir manevra size çok fazla çabaya mal oluyorsa veya çok kolay görünüyorsa, onu doğru şekilde yapmıyorsunuz demektir. Birçoğu arasında öne çıkmak veya duyulmak genellikle zordur, güvenilirlik oluşturmak talep eder, ilerlemeye, gelişmeye, gelişmeye devam etmek enerji tüketir. Ayrıcalıklıyım ve duvarları yıkmak, ayrımcılık veya farklılıkları aşmak zorunda olmadığımın farkındayım, ancak yine de sonuç almak için her gün çok çalıştığıma inanıyorum. Elbette bir yönetici olarak, benim için bir ayrıcalık olan tüm diğer kadınlar için normal hale gelmesini sağlamak benim görevim.

İş-yaşam dengesi hakkında çok konuşuluyor.
Bende biraz alerji yaratan terimlerin ilk üçüne, dayanıklılık ve “aksaklık” ile birlikte, kesinlikle “İş yaşam dengesi” ni de ekliyorum. Kanaatimce temelde yanlış bir ikiliğe, yani insan varlığının sanki birbirine değmeyen iki kümeymiş gibi yaşam ve işe bölünmesine dayanan bir kavramdır. Ayrıca bu ikiliğin birçok rahatsızlığın sebebi olduğuna da inanıyorum. Sanki iş şapkası takan bir insan boş zamanlarında kendinden farklı olmalıymış gibi insanlarda yaratılan bir tür iki kutupluluk. İş, aşk, arkadaşlık, aile, ilgi alanları, maneviyat ve daha birçok şey gibi insanların hayatlarının bir parçasıdır (kesinlikle önemli, örneğin benim için en önemli kısmı) ve tüm bu boyutların uyum içinde olması gerekir. Bana göre sıkıntılı bir aile hayatı ya da acı veren bir aşk, bize ıstırap veren bir işle aynı ağırlığa sahip ama biz işi suçlayıp değiştirmeye çalışırken, diğer alanlardaki durumumuz çoğu zaman öyle olmuyor.

Şirkette kariyer yapmak isteyen kızlara öneriniz.
Müfredatı, hayallerin şirketini, gençken yapılan planları unutmak gerekir: Bırakalım hayat bizi üzsün, çünkü bizi şekillendiren bu değişime tepki verme şeklimizdir. Hiçbir zaman işinin sınırında durmayıp ötesine bakmak, kağıt üzerinde yokken bile bir rol yaratmak; işgal ettiğimiz konumu değil, katkımızı vazgeçilmez kılalım. Hiç geldiğinizi düşünmeyin, biz daha ayrılmadık bile!

Okurlarımızla paylaşmak istediğiniz bir merakınız var mı?
İlk kot pantolonumu 39 yaşında aldım, belki de annem hayatında hiç etek giymediği için…