İnovasyon potansiyeli: Yaratıcı gelişime yer yok

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
İlk şirketimi kurduğumda 34 yaşındaydım. Başından beri beni bekleyen cömert bir miras olmadığını biliyordum. Bu bilinçle büyümem ailem için önemliydi. Eğitim almakla bir şirket kurmak arasındaki on iki yılda küçük bir mali yastık, iyi ağlar ve bağlantılar kurdum. Geriye dönüp baktığımızda, bu sefer çok fazla çalışma ve belirsizlik vardı. Bazen daha önce hangi şartlar altında kurardım diye düşünüyorum. Sonuçta bu ülke daha çok yenilik ve startup istiyor. Ama bunun için ne gerekiyor?

Almanya’nın refahı büyük ölçüde 100 yılı aşkın bir süre öncenin icatlarına dayanmaktadır. Bir sonraki büyük gelişmeler — bunu yazdığım bilgisayar, göndermek üzere olduğum İnternet ve yazmamı engelleyen akıllı telefon, metni düzelten AI — onları destekleyen endüstriler Almanya merkezli değil .

İnovasyon için koşullar yaratın

Yine de Almanya, “İnovasyon made in Germany” ile yetişmek ve yeniden ön plana çıkmak için çok şey yapıyor. İnovasyon ajansları kurulur, fonlama programları uygulanır. Ülkenin en parlak beyinleri politikacılara tavsiyelerde bulunuyor ve hangi önlemlerin alınması gerektiğini ve hangi bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini değerlendiriyor.

Ancak fırsat eşitliği, uygun fiyatlı kiralar ve servetin yeniden dağıtılması nadiren tartışılıyor. Almanya’da inovasyonun her gün başarısız olduğu her şey. İyi işleyen bir refah devleti ve uygun fiyatlı konut, yeniliğin gerçek sağlayıcıları olabilir. Daha fazla insanın sürdürülebilir ve yaşanabilir bir gelecek için çözümler düşünmesi ve bunları uygulamaya koyması için kaynakları serbest bırakabilirsiniz.

(Resim:

Oliver Ajkoviç

)

Feminist organizasyon Superrr Lab’ın kurucu ortağı olan Julia Kloiber, adil ve kapsayıcı bir dijital gelecek üzerinde çalışıyor. Köşesini düzenli olarak MIT Technology Review’un basılı baskısında yayınlamaktadır.

Yenilik yapmak için risk alabilmeli ve başarısız olabilmelisiniz. Her şeyden önce bu, başarısızlığı göze alabilmek anlamına gelir. Silikon Vadisi’ndeki garaj bir sembol haline geldi, yeni fikirlerin test edilebildiği günümüzün milyar dolarlık ABD teknoloji şirketlerinin çekirdeği olarak kabul ediliyor. Ancak yaratıcı gelişime yer yok: 2021’de 8,6 milyon Alman aşırı kalabalık apartmanlarda yaşıyordu.

Eşit başlangıç fırsatları eksikliği var

Birçok kurucu da başlangıçta birikimleriyle yaşar. Ancak, büyük Alman şehirlerindeki insanların %49,2’si gibi, net maaşınızın üçte birinden fazlasını kiraya harcıyorsanız, tasarruf edecek fazla bir şey kalmıyor. Fakir büyüdüyseniz, Almanya’da genellikle fakir kalırsınız. 100 işçi çocuğundan sadece 21’i üniversiteye gidiyor. Ve vakıf, cinsiyetten bağımsız olarak, genellikle bir akademisyen meselesidir. Rakamlar, eksik olanın temel bir zihniyet eksikliği değil, daha çok fırsatlar olduğunu gösteriyor.

Ne kadar donanımlı olursa olsun, hiçbir finansman programı bu sistemik engelleri ortadan kaldıramaz. Çoğunluğun yenilikçi potansiyelini teşvik etmek için her şeyden önce sosyal önlemlere ihtiyaç vardır: servetin yeniden dağıtılması, eğitimde eşitlik ve bakım işlerinin daha adil bir şekilde dağıtılması. Bu eylemler, birçok kişinin yeni çözümlere ve yeniliklere katılabileceği bir toplum için zemin hazırlıyor. 137 yıl sonra, doğru sosyal çerçeveyle, Almanya bir noktada kendisini bir otomobiller ülkesinden sürdürülebilir ticaret ve eşit fırsatlar ülkesine dönüştürebilir. Kurucu ve kiracı olarak şahsi kullanım davası umarım bir an önce gelmez.

(jle)

Haberin Sonu