Giulia Garlando: "Hala çok fazla enerjim var ve yeni durumları deneme arzum var"

Beykozlu

New member
Giulia, seninle başlamak istiyorum o yüzden hemen sana soracağım: Kendini nasıl tanımlarsın ve neden?
Ben pozitif ve neşeli bir kadınım: Bunlar, hayattaki zor anların üstesinden gelmemi ve başarıların tadını tam anlamıyla çıkarmamı sağlayan karakterimin özellikleridir. Onlar benim gerçek gücüm ve empatimdir.

Kararlılık her zaman sizin ayırt edici özelliğiniz olmuştur.
İlk bakışta öyle görünmeyebilir, tam da karakterim nedeniyle, her zaman gülümseyen ve çok ironik, ancak bu, hem kişisel hem de profesyonel hedeflere ulaşma konusunda çok güçlü bir iradeyi gizliyor. Ben tank değilim çünkü her şeyden önce çevremdekilerin saygısı var; Hayatın bana sunduğu “rollercoaster”la, virajları takip ederek, ancak varma hedefini asla kaybetmeden nasıl yüzleşeceğimi bildiğimi söylemeyi seviyorum.

Pazarlama ve iletişime olan ilginiz nasıl ortaya çıktı?
Neredeyse tesadüfen. İş ve kişisel tutkumu birleştirmek için hostes veya tur rehberi olmayı hayal ettiğim için okul kariyerim beni yabancı dil öğrenmeye yöneltti, ancak mobilya ve tasarım sektöründeki ilk iş deneyimim ile iletişim dünyasını daha da erken İngilizce olarak keşfettim. ve İtalyanca'dan ziyade Almanca ve oradan çalışma başladı ve ardından doğrudan sahada öğrenme sağlandı. Diğer şeylerin yanı sıra, yabancı tasarımcılarla olan tüm ilişkilerden ve ürün lansmanlarıyla bağlantılı iletişimden sorumluydum: birden fazla kültürün kirlenmesini deneyimleme ve 1980'ler-90'larda sektörün vizyonunu genişletme fırsatı. İtalyan ekonomisinin zirvesinde.

Kariyer yolunuz sizi Cofidis'in zirvesine taşıdı: nasıl gittiğini bana anlatabilir misiniz?
Yeni milenyumla birlikte profesyonel hayatımda bir değişiklik yapma ihtiyacı hissettim, bir sarsıntıya, yeni heyecanlara ihtiyacım vardı. Tasarımın sanatsal dünyasından finansın rasyonel ve resmi dünyasına, özellikle tüketici kredisine, paraşütsüz gerçek bir sıçrama. Başlangıçta çok zor olsa da, sadece benim için neredeyse hiç bilinmeyen bir sektördeki yeni ortam nedeniyle değil, aynı zamanda tüm toplantıların ve toplantıların resmi dili olan bir Fransız şirketindeki yeni ortam nedeniyle de bundan asla pişman olmadığımı söyleyebilirim. ilgili belgeler. Bir merak: Fransızcayı hiçbir zaman eğitim dilleri arasına dahil etmemiştim, sahip olduğum doğal yatkınlık sayesinde anladım ama konuşmadım. Bu nedenle, yeni çalışma yöntemlerini, pazarlama ve iletişim mantığını öğrenmek zorunda kalmamın yanı sıra, meslektaşlarım ve üstlerim ile mümkün olan en kısa sürede aynı hizaya gelmek için tam kapsamlı bir Fransızca yoğun akşam kursuna katıldım. İtiraf etmeliyim ki kararlılığım ve asla pes etmemek benim ek silahımdı çünkü bugün söyleyebilirim ki, bir ay sonra pes etmeyi düşündüm çünkü yapamayacağımı düşündüm. Şu anda olduğundan farklı bir Cofidis'ti: elliden biraz fazla çalışanımız vardı, bugün 400'e yaklaştık, ancak şirketle birlikte büyüme fırsatı gerçek anlamda eğitici bir yolculuktu ve bu da bana şirketi tanıma fırsatı verdi. 360 derece, stratejik konumlarda bile farklı roller üstleniyor ve bugün yeni kaynaklar için referans noktası oluyor.

Kadın olmak ve yönetici olmak: Bazen kolay olmuyor.
Neyse ki eğilimler tersine dönse de bugün hala öyle değil ve sizi temin ederim ki en az on yıl öncesine kadar hiç de öyle değildi. Bazı sektörlerde, özellikle kilit rollerde erkek kotalarının hala yaygın olduğu görülüyor; bazı dogmaları baltalamak zordur; bu retorik değil, İtalyan bağlamının gerçekliğidir. Aile hayatı ile profesyonel kariyeri dengelemek -bunu deneyimlerime dayanarak söylüyorum- kolay olmadı ve o önemli toplantı için kızlarımın okul oyunundan bile bir şeylerden vazgeçmek zorunda kaldım. Suçluluk duygusunun kendim için kurduğum yaşam yapısını çökertmesini önlemek için kendim üzerinde çok çalıştım. Neyse ki bugün yeni nesiller, her bağlamda olmasa da, daha iyi ve daha modüler bir iş-yaşam dengesinden yararlanma fırsatına sahip. Şirketler yönetici pozisyonlarında bile “kadın kotası”nı entegre etme süreçlerine başladı, dolayısıyla kadın ve yönetici olmak kolay değil ama kesinlikle daha büyük fırsatlar sunuyor.

Cofidis'in başarısının sırrı nedir?
Kesinlikle sürekli gelişen, hem süreçlerde hem de ürünlerde her zaman yenilik arayan, insan faktörüne güçlü bir şekilde odaklanan bir finans şirketi olmak. Cofidis, ürünlerini uzaktan, önce telefonla veya doğrudan pazarlama kampanyaları yoluyla, bugün ise %100 dijital modda, Milano'da tek bir ofisle sunarak doğdu. Bu nedenle her zaman müşteriye ve ortaklara verilen önem, müşteri deneyimi üzerinde çok çalışıldı ancak bu yaklaşımın işbirlikçileri de her gün dikkate aldığını görüyoruz. Cofidis yıllardır “Çalışmak İçin Harika Bir Yer” sertifikasına sahip ve bu herkes için bir gurur kaynağı.

Geleceğe yönelik proje ve programlar?
Pek çok, hem kişisel hem de profesyonel. Yeni durumları denemek, kendimi bilinmeyen bir şeyle test etmek için hala çok fazla enerjim ve arzum var. Çalışma alanında kesinlikle hiçbir uyaran ve zorluk sıkıntısı olmayan bir ortamdayım. Bizi 2028'e taşıyacak stratejik plan yakında Ana Şirketimize sunulacak: Ben de orada olmak ve ilan edilen bu hedeflere ulaşılmasına katkıda bulunmak istiyorum. Özellikle yaşlılara yönelik dayanışma faaliyetlerine kişisel düzeyde oldukça katılıyorum. Cofidis'in önümüzdeki birkaç yıl için uyguladığı ve planladığı KSS faaliyetlerine de katılmak bana mantıklı bir sonuç gibi göründü. Bunun herkes için bir taahhüt ve sosyal bir görev haline gelmesi gerektiğine inanıyorum.

İş dünyasına adım atan kızlara öneriniz.
Kim olduğunuzla gurur duyun, hedefler belirleyin ve onlara ulaşmak için zorlukların üstesinden gelin. Mutlaka engeller olacaktır, bunları analiz edin ve bunları aşmak için bir çözüm bulacaksınız, gerekirse kendinize yardım edilmesine izin verin çünkü başkalarının deneyimleri gelecekte sizin deneyiminiz olacaktır. Ancak esnek olun: Bazen yol her zaman düz olmayabilir, yolculuğu yavaşlatan virajlar da olabilir, ancak bunlar düşünmek için bir fırsat olabilir.

Kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz bir şey…
Hafifçe bitiriyorum: futbol! Yıllardır sezonluk bilet sahibi olan, bazen sırf tuttuğu takımın maçını kaçırmamak için inanılmaz şeyler yapan süper bir taraftarım.