Elisabetta Carcagno “Takım çalışmasına inanıyorum”

Beykozlu

New member
Elisabetta, taşımacılıkla uğraşan bir şirkette üst düzey bir kadındır. Nasıl gitti?
Biraz geriye dönüşe benziyordu. Yeni bir iş aramıyordum… Önceki şirkette durumum iyiydi ama Sixt Italia'daki bu fırsat için benimle iletişime geçtiğinde içimde bir kıvılcım parladı. Bu nedenle çeşitli seçim adımlarını hiçbir gösteriş ve endişeye kapılmadan, tam bir huzur içinde karşıladım ve seçilme noktasına ulaştım. Şirketin beni seçtiğinin farkındayım ama ben de onları Sixt'teki gelecekteki kariyerimin gelişiminin altında yatan şirket değerlerini paylaşarak seçtim.

Cam tavan hakkında konuşalım: sizin fikriniz?
Muhtemelen kariyerimin başından beri şanslıydım. Kadın olmak benim için hiçbir zaman engel olmadı ve gelişimime yönelik ayrımcılık yapan tutum ve durumları hiçbir zaman doğrudan yaşamadım. Kişisel olarak bunun, şirketleri oluşturan kişilere bağlı olduğunu ve daha genel olarak buna bağlı olduğunu düşünüyorum. Cam tavan bir zorluktur ama öncelikle biz kadınların üstlenmesi gereken somut eylemlerle, yönetemeyeceğimiz ve acı çekmemiz gereken bir sistemin kurbanı gibi hissetmemek, doğal davranmak, her durumda kendimiz olmak ile aşılabilir. varsayılan olarak kendimizi diğer cinsiyete göre aşağılık veya aşağılık hissederiz. Benim için öncelikle hem bizim hem de erkek açısından bizi fırsatlardan alıkoyabilecek toplumsal cinsiyet önyargılarını ortadan kaldırarak çalışmak ve iş bağlamlarına uyum sağlamak önemli. Meslek hayatımın bir gününü bile kadın olduğum için bir hedefe ulaşamayacağımı, bir zorluğun üstesinden gelemeyeceğimi düşünerek yaşamadım. Bu bağlamda, şirketimin her zaman şirket kültürünün bir parçası olan çeşitliliği kutlayan, cinsiyete bakılmaksızın adil ve kapsayıcı bir çalışma ortamı sağlamak için en iyi koşulları yaratma ve sürdürme konusundaki kararlılığını büyük ölçüde takdir ediyorum.

İletişim eğitimi ve sizi otomotiv dünyasına hemen dahil eden profesyonel bir yol.
Bu doğru. Öğrenciliğim sırasında kozmetik, moda ya da en fazla telefon sektöründe önemli bir firmanın pazarlama ofisine katılmayı düşündüm… Otomotiv sektöründe yer almayı hiç düşünmezdim! Ancak otomotiv dünyasına “yolculuğum” mezuniyetten hemen sonra başladı. Aslında, filo yönetimi dünyasındaki bir start-up'ın ilgisini çektim ve orada, biri aslında benim akıl hocam olan, büyük M harfi olan iki yöneticinin yanında çalışma fırsatı bularak büyüdüm. 5 yıl sonra şirket değiştirdim ama hâlâ önemli İtalyan ve çok uluslu şirketlerin filo yönetimiyle ilgileniyorum. Birkaç yıl sonra “mentorum” beni başka bir önemli Alman firmasına Ülke Operasyon Müdürü olarak çağırdı ve orada 6 yıl kalarak sigorta ve ekspertiz dünyasına yöneldim. Eylül 2022'de, farklı bir bakış açısıyla da olsa, çok yönlü filo yönetimiyle ilgilenmek için Sixt'e döneceğim.

Sixt Italia, araç kiralama dünyasının lider şirketlerinden biridir: Başarınızın anahtarı nedir?

Sixt, 1912 yılında Martin Sixt tarafından kurulan, mobilite hizmetleri ve çözümleri konusunda uzmanlaşmış dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir ve bugün İtalya dahil 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. Stratejisi “Daha İyisini Bekleyin” kavramına dönüşüyor: Premium, beklentilerin ötesine geçen bir deneyimdir, çünkü bu sadece sunulan ürünlerde somut bir değer meselesi değildir, her şeyden önce detaylara sürekli dikkat edilmesidir. Müşterilerin kendilerini özel ve önemsendiklerini hissetmelerini sağlayarak, mükemmelliği premium filodan, kusursuz, erişilebilir ve kullanımı kolay hizmetten ve kişiselleştirme olanağından kaynaklanan karşılıklı güven ve hizmetlere bağlılık ilişkisi yaratılır. bireysel ihtiyaçlar ve tercihler. Şirketin güçlü yönleri arasında, Premium Müşteri Hizmeti (müşteriye sürekli ve maksimum ilginin yanı sıra, en yüksek hizmet standartlarına ulaşmak için motive edilmiş ve teşvik edilmiş personelin dikkatli eğitimi), Premium İmaj (özel konumlar, farklı düzenler) tanınmaktadır. Rakiplerle karşılaştırıldığında), aynı zamanda tanınmış teknolojik deneyim, premium otomobillerin filodaki yüksek payı (2023'ün ilk 9 ayında toplam filoda Premium markaların yaklaşık %57'si) ve iyi bir performans sayesinde ayırt edici bir inovasyon kültürü. paranın karşılığı.

Otomotiv ve ulaşım dünyası büyük değişimler yaşıyor.
Bu sektör, çevre bilincinin artması da dahil olmak üzere bir dizi faktörün etkisiyle büyük bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Elektrikli, otonom ve bağlantılı araçların ortaya çıkışıyla hareket etme şeklimizi değiştiren teknolojik yenilik; Küreselleşme ulaşım için yeni fırsatlar yaratıyor. Bu değişikliklerin toplum üzerinde önemli bir etkisi var, yeni fırsatlar ve zorluklar yaratıyor. Sixt Italia yakın zamanda Pavia Üniversitesi'nden siyaset ve sosyal bilimler alanında uzmanlardan oluşan bir havuzla işbirliği içinde, İtalyanların bugünkü hareketlilik davranışının bir resmini çizmek ve senaryonun gelecekteki küresel hareketlilik ile bağlantılı olabileceğine dair bir genel bakış oluşturmak için bir anket gerçekleştirdi. arabanın kullanımı, hatta mülkiyete alternatif yollar. Anket, ülke genelindeki tüm yaş gruplarındaki potansiyel kullanıcıların temsili bir örneği kullanılarak geliştirildi (1026 katılımcı, %50,3'ü erkek ve %49,7'si 18-65 yaş arası kadın); Anket, İtalyanların arabayı hem günlük seyahatlerde hem de hafta sonları ve tatillerde kullandıklarını gösterdi. Görüşülen kişilerin %56,6'sı aracını günlük yolculuk için kullandığını belirtti. Görüşülen kişilerin %35,5'i arabayı kullanmadığı zamanlarda yürüyerek seyahat ediyor.

Sonuçlar nelerdir ve bu sonuçlara göre neye karar vereceksiniz?
Kısa vadede, özel mobilitenin geleceğine ilişkin belirsizlikleri azaltacak alternatif mülkiyet çözümleri üzerine düşünmek için yer var. Özellikle genç nesiller için, geçici ve çevre açısından verimli çözümlerle yakından bağlantılı alternatif hareketlilik modlarını dikkate almaya istekli potansiyel bir kullanıcı havuzu mevcut olabilir. İtalya'da araba her şeyden önce bir sahiplik biçimi olarak görülüyor; seyahatlerinde günlük olarak arabayı kullananların %97'si arabanın kendilerine ait olduğunu beyan ediyor. Eğer “mülkiyet” neredeyse sarsılmaz bir tema olmaya devam ediyorsa, örneklemin büyük bir kısmı kendisini mevzuat değişikliklerine karşı dikkatli ve özel hareketliliği çevreleyen genel belirsizliğin farkında olarak değerlendirmektedir. Bu faktörler, orta-uzun vadeli kiralama gibi geçiş aşamasını yakalayan, daha fazla esneklik sunan ve genellikle araç sahipliğiyle ilişkili immobilizasyon maliyetlerini ortadan kaldıran çözümleri tercih edebilir. Uzun vadede gelecekteki hareketlilik için iki “iklim dostu” alternatif: toplu taşıma ve paylaşımlı ulaşım. Genç kuşakların toplu taşımayı ve paylaşımlı taşımayı kullanma olasılıkları daha yüksektir, ancak hâlâ azınlıktadırlar.

Geleceğini görüyor musun?
Büyüme görüyorum, yeni projeler görüyorum, yeni fırsatlar görüyorum! Kısacası olumlu bakıyorum, doğam gereği etrafımdaki her şeyi hep olumlu görmeye ve öne çıkarmaya eğilimliyim. Elbette elimde olanın dönüşmesini, kendim ve geleceğim için somut ve elle tutulur bir şey haline gelmesini sağlayacak koşulları yaratabilmek bana bağlı. Geleceğimde, rutine girme, sıkılma ve daha da kötüsü yerleşme riskiyle karşı karşıya kalacağımız uyaranların eksikliği olmamalı. Hiçbir zaman tatmin olmadım ve hedeflerime ulaşmak için her zaman kelimelerle değil (deneyimlerden faydalı olsalar bile!), gerçeklerle veya sıklıkla söylendiği gibi rakamlarla mücadele ettim.

Okurlarımızla paylaşmak istediğiniz bir şey var.
Karakter olarak kendimi çok kararlı görüyorum, her zaman hedefi hedefliyorum. Görünmeyi pek sevmiyorum ama daha fazlasını yapmayı seviyorum; hedeflere ulaşmak için sıklıkla perde arkasında çalışıyorum ve benimle işbirliği yapan insanların güçlü yönlerini ortaya çıkarıyorum. Büyümenin temeli olan ekip çalışmasına ve delegasyona inanıyorum, kendimden olduğu kadar ekibimden de çok şey talep ediyorum. Çalıştığım şirketlere benzer hizmet şirketlerinde başarının anahtarı olan insanları dinlemeye çok odaklanıyorum. Her birinin potansiyelini kavrayabilmek ve yeteneklerini geliştirmek için onları doğru yere koyabilmek her Yöneticinin temel becerisidir. Şirketteki gelişimlerine ve büyümelerine katkıda bulunmak benim değişmez hedefimdir. Yıllar önce hayalimin peşinden gitmek için memleketim Sicilya'yı terk ettim. Milano'da bir Venedikliyle evlenerek ve bir oğul doğurarak ailemi kurdum: Benim her şeyim olan Enrico! Fırsat buldukça kendimi ona adıyorum ve çalışma haftası boyunca kolay olmasa da onunla mümkün olduğunca fazla zaman geçirmeye çalışıyorum. Kariyerimin büyük bir kısmını, beni her zaman destekleyen ve sayesinde belli bir yol izleyebildiğim eşime borçluyum. Seyahat etmeyi, yemek yapmayı seviyorum ve birçok kadın gibi alışverişi de seviyorum, özellikle de aksesuarlar: çantalar, ayakkabılar ve mücevherler benim tutkum! Ara sıra evdeki alanlarla uğraşmak zorunda kalsanız bile bunlar asla yeterli olmaz.

2024 için kararlarınız.
Bilgimi pekiştirin ve genişletin, asla durmayın, meraklı kalın ve her zaman başarılı olmak için pozitif enerjiyi besleyin. Evimi taşımak ve daha büyüğünü bulmak isterim, ayrıca Amerika ya da Japonya'ya güzel bir gezi yapmak isterim. Benim için seyahat etmek, benzersiz deneyimlerle kendinizi zenginleştirmek ve her zaman yeni bir şeyler keşfetmek anlamına geliyor.

Kariyer yolunu izlemek isteyen kızlara bir ipucu?
Farklı bağlamlarda sıklıkla tekrarlandığını duyduğumuz şeylerle karşılaştırıldığında yeni bir şey yok: Tutkularının peşinden gitmek, ne yapılacağı konusunda net fikirlere sahip olmak, hedefe ulaşmak için izlenecek yolu oluşturmak, ilk engeller karşısında durmamak, azimle ısrar ederek sonuca ulaşmak. sonuç olarak bunlar bizim adımıza konuşmalı! Mütevazı ve hedef odaklı kalın. Kariyerinizin ilk yıllarında kıdemli meslektaşlarınızı ve yöneticilerinizi sünger gibi özümsemeniz gerekir: bu aşamada edinilen beceriler gelecekteki yolunuzda temel olacaktır. Hangi seçimi yaparsak yapalım, önce bunu yapmalı ve olası sonuçların sorumluluğunu üstlenmeliyiz. Pişmanlık yaşamamak için sürün ve acı çekmeyin.