Disney+’ta Kaç İçerik Var? Hangi İmaj Kaliteleri Mevcut?

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Dünyanın biroldukça ülkesinde Kasım 2019’da yayın ömrüne başlayan Disney+, uzunca bir müddetdir ülkemizde de bekleniyordu. Bu bekleyişin akabinde platform, en sonunda 14 Haziran’da ülkemizde hizmet vermeye başladı. Disney+, uygun fiyatıyla da ülkemizde çabucak birinci günlerinde büyük bir popülerlik kazanmayı başardı.

Peki Disney+, Türkiye’de rakiplerine nazaran pek uygun olan abonelik fiyatının yanı sıra abonelerine neler sunuyor? Gelin, Disney+’ın abonelerine sunduğu içerik ve içerik dışı avantajlarına bakalım.

• Disney+ meblağlarını görmek ve üye olmak için buraya tıklayın.
Disney+ Türkiye’de kaç içerik var?

Disney+ Türkiye, ülkemizde toplam 1000’i aşkın içerikle (şu anda 1400) hizmet vermeye başladı. Sayısı giderek artan bu içerikler, Disney’in animasyon, belgesel, sinema ve dizileri ve bir epey yerli imalden oluşuyor. Platformdaki içeriklerin 400’den çoksı toplamda 16 binin üzerinde kısımdan oluşan diziden oluşur iken hem de 170 Türkiye orjinal üretimine yer veriyor.

Disney+’taki içeriklerin kalitesi nasıl?

Disney+, kimi rakiplerinin tersine tek bir aylık pakette tüm imaj kalitelerine yer veriyor. İmaj kalitesi, büsbütün kullanıcının internet suratına ve platformu kullandığı aygıta bağlı bir biçimde ayarlanıyor. Platform, 480p SD, 720p HD, 1080p FullHD ve destekleyen aygıtlarda 4K çözünürlük sunabiliyor.

Platform, Dolby Vision, iPhone üzere taşınabilir aygıtlarda 1080p çözünürlükte HDR ve destekleyen ekranlarda HDR10 dayanaklarını de sunuyor. Tüm bunların yanı sıra birtakım özel içerikler, üst seviye imaj teknolojisi IMAX Enhanced dayanağı de sunuyor. Örneğin Marvel Sinematik Kainatı sinemaları, IMAX’in genişletilmiş en/boy oranıyla izlenebiliyor. IMAX Enhanced, Disney+’ın tüm desteklenen aygıtlarında sunuluyor.

Disney+’ta tek abonelikte kaç profil oluşturulabiliyor?

Disney+, bir daha tek bir fiyattan satılan tek paketiyle rakiplerinin önüne geçen abonelik avantajlarına da yer veriyor. Disney+ aboneleri, 10 aygıta ve 7 farklı profile kadar sınırsız içerik izleme imkânına sahip oluyor. birebir vakitte platformda birebir anda 4 ekrandan içerik izleme dayanağı ve özel çocuk profilleri içeren kapsamlı ebeveyn denetim sistemi de yer alıyor.

Disney+’ı hangi aygıtlar destekliyor?

İnternet tarayıcısı:

• Google Chrome 75 ve üzeri (Windows 7 yahut macOS 10.10 ve üzeri işletim sistemlerinde)
  • Microsoft Edge (Windows 10 ve üzeri)
  • Mozilla Firefox 68 ve üzeri (Windows 7 yahut macOS 10.9 ve üzeri işletim sistemlerinde)
  • Safari 11 ve üzeri (macOS 10.12 ve üzeri)
  • Chromebook için Chrome’un en yeni sürümü; Chrome OS 79 ve üzeri
Mobil aygıtlar:

• Apple:
    • iPhone (iOS 13.0 ve üzeri)
    • iPod Touch (iOS 13.0 ve üzeri)
    • iPad (iPadOS 13.0 ve üzeri)
  • Android:
    • Android 5.0 ve üzeri tüm Android telefonlar ve tabletler
  • Amazon Fire:
    • Fire OS 5.0 ve üzeri işletim sistemi
  • PC (Microsoft Store):
    • Windows 10 yahut 11 yüklü tüm tabletler ve bilgisayarlar
Akıllı televizyonlar:

• Android 5.0 ve üzeri işletim sistemine sahip Android televizyonlar
  • hemen çabucak Arçelik, Beko ve Vestel TV’ler desteklenmiyor.
  • VIDAA 2.5/VIDAA 4.0 ve üzeri işletim sistemli Hisense televizyonlar
  • WebOS 3.0 ve üzeri işletim sistemine sahip LG televizyonlar
  • My Home Screen işletim sistemine sahip EZ yahut EX, FZ yahut FX, GZ yahut GX, HZ yahut HX, JZ yahut JX eser kodlu 4K Panasonic akıllı televizyonlar
  • Tizen işletim sistemine sahip, 2016 ve üzeri model Samsung televizyonlar
Oyun konsolları ve çevrimiçi izleme aygıtları:

• tvOS 12.0 ve üzeri sürüme sahip Apple TV cihazları
  • Google Chromecast (Sürüm 1 ve üzeri)
  • Google Nest Hub ve Nest Hub Max
  • PlayStation 4
  • PlayStation 5
  • Xbox 360
  • Xbox One
  • Xbox One X
  • Xbox One S
  • Xbox Series X
  • Xbox Series S
  • Disney+ meblağlarını görmek ve üye olmak için buraya tıklayın.