Disney+’a Ödenen Paranın Karşılığını Alacağınız 9 Tüyo

Bayburtgüzeli

Global Mod
Global Mod
Uzun vakittir adeta yollarınız gözlediğimiz Disney+, nihayet ülkemizde hizmet vermeye başladı. Disney animasyonlarından Marvel dizi ve sinemalarına bir epey büyük bütçeli üretimi içerisinde barındıran Disney+, rakiplerine oranla epey daha savlı bir fiyatlandırmayla ülkemizde hizmete başladı. Hem ortasında yer alan başarılı imaller birebir vakitte uygun abonelik fiyatıyla ilgi toplayan Disney+’ı yakından inceledik.

Bugün sizlere Disney+’ı daha profesyonel kullanmanızı sağlayacak, verdiğiniz paranın karşılığını sonuna kadar aldırtacak 9 tüyodan bahsedeceğiz. Sizler de listemizde yer alan özelliklere bakarak Disney+’ı daha tesirli kullanabilirsiniz.

• Disney+ meblağlarını görmek ve üye olmak için buraya tıklayın.
Disney+’ı daha tesirli kullanmak için 9 ipucu

1. Disney+’ta içerikleri çevrimdışı izlemek için içeriği indirin.

Yıl olmuş 2022 internette ne sorun olacak demek isterdik, fakat hala internete kâfi süratlerde erişim sağlayamayan, daima kopukluk yaşayan beşerler var. Disney+’ın çevrimdışı izleme özelliği başta bu bireyler olmak üzere, seyahata çıkmak üzere bir süre sistemli internet irtibatına ulaşamayacak beşerler için hayat kurtarıyor.

Disney+, bir telefon yahut tablet kullanırken sinema ve dizileri indirmenize imkan tanıyor. Şayet indirmek istediğiniz şey bir diziyse, “Sezon”un yanındaki indirme sekmesine dokunarak tüm bir dönemi indirebileceğiniz üzere gereksiniminiz olacak kadar kısmı de indirebilirsiniz.

Disney+’ta içerikleri nasıl çevrimdışı kullanabilirim?

Adım #1:
Disney+ uygulamasını açın ve indirmek istediğiniz sinema yahut diziye tıklayın.

Adım #2: Bir sinema indirecekseniz karşınıza çıkan ekranda “İndir” yazan butona tıklayın. İndireceğiniz şey bir diziyse ekranınızı aşağı kaydırıp kısımlara ulaşmalısınız. Şayet tüm dönemi indirmek istiyorsanız kısımların üzerindeki “Sezon” yazan yere tıklayın. Kısımları indirecekseniz de her kısmın sağında kalan indirme butonuna tıklayabilirsiniz.

Adım #3: İndirdiğiniz içerikleri uygulamanın alt kısmındaki “İndirmeler” butonundan takip edebilirsiniz. İndirme süreci tamamlanan dizi ve sinemaları ise buradan izleyebilirsiniz.

2. Disney+’ta GroupWatch ile izleme partisi düzenleyin.

Özellikle pandemiyle bir arada hayatımıza giren online sinema izleme aktiflikleri Disney+’ta son derece gelişmiş bir biçimde çalışıyor. 7 bireye kadar bir arada bir şeyler izlemenize imkan tanıyan GroupWatch, arkadaşlarınızla bir arada keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. GroupWatch üzerinden ortak bir şeyler izlerken iletileşme kısmından yorum yapabilir, emojilerle hislerinizi belirli edebilirsiniz.

Ayrıca akıllı televizyonunuzdan da GroupWatch’a katılabileceğinizi hatırlatalım. Televizyondan sineması izlerken telefonunuzdan anlık olarak kümedeki başka şahıslarla irtibat halinde kalabiliyorsunuz.

Disney+’ta GroupWatch’u nasıl kullanabilirim?

Adım #1:
Öncelikle ortak izlemek istediğiniz sinema yahut dizinin sayfasına ulaşın.

Adım #2: İçerik sayfasında 3 tane insanın yan yana olduğu emojili butona tıklayın.

Adım #3: Karşınıza çıkan ekrandaki “+” butonuna tıklayarak size vereceği ilişkiyi kopyalayın ve dostunuza gönderin.

Adım #4: dostunuzın ilişkiye tıklayarak partiye katılmasını bekleyin.

Adım #5: Mısırınız ve başka atıştırmalıklarınız hazırsa “Yayını Başlat” diyerek izlemeye başlayabilirsiniz.

3. Disney+’ta bir izleme listesi oluşturabilirsiniz.

Disney+’ta izlemek isteyebileceğiniz hayli fazla sinema ve dizi var. Bu sinema ve dizilerin hepsini birebir anda izleyemeyebiliriz, lakin liste oluşturarak hoş bir nizam oluşturmamız mümkün. Bunun en hoş meselai vermek gerekirse 20’den çok sinemaya sahip Marvel Sinematik Evreni’ni gerçek sırayla oturup izlemek için bir liste oluşturduğunuzu düşünün. Disney+’ın izleme listesi, hoş maratonlara çıkmanıza da imkan tanıyor.

Disney+’ta nasıl izleme listesi oluşturabilirim?

Adım #1:
Listeye eklemek istediğiniz sinema yahut diziye tıklayın.

Adım #2: “+” sembolüne sahip olan “İzleme Listem” butonuna tıklayın. İçerik izleme listenize eklendi.

Adım #3: Profilinize tıklayın ve karşınıza gelen pencereden “İzleme Listem” seçeneğine tıklayın. Buradan listenizi görüntüleyebilirsiniz.

4. Disney+’ta otomatik oynatmayı kapatıp açabilirsiniz.

henüz her yayın hizmetinde bulunan otomatik oynatma, birçok durumlarda hayat kurtarıyor olsa da kimi vakit can sıkıcı bir durum yaratabiliyor. Bilhassa uyumadan evvel bir şeyler açıp izleyeyim diyen biriyseniz otomatik oynatma özelliği can sıkıcı olabilir. her neyse ki Disney+’ta otomatik oynatma özelliğini çarçabuk kapatabiliyorsunuz. Şayet art geriye bir şeyler izlemek istemiyorsanız sizler de otomatik oynatma özelliğini kapatabilirsiniz.

Disney+’ta otomatik oynatma özelliğini nasıl kapatabilirim?

Adım #1:
Disney+ profilinize gidin ve profili düzenle butonuna tıklayın.

Adım #2: Çıkan pencereden “Otomatik Oynatma” özelliğini devre dışı bırakın. Süreç tamam.

5. Koleksiyonlar aracılığıyla ilgi alanınıza uygun içerikleri keşfedin.

Eğer yeni bir şeyler izlemekte zorlanıyorsanız Disney+’ın Koleksiyonlar özelliği hayli işinize yarayacaktır. Dehşet koleksiyonu üzere bir çeşide odaklanabileceğiniz üzere bir sinema yahut dizinin de koleksiyonuna ulaşabilirsiniz.

Disney+’ta Koleksiyonlara nasıl ulaşabilirim?

Adım #1:
Disney+’ın arama kutucuğuna tıklayın ve aşağıda açılan tekliflerin en altındaki “Tüm Koleksiyonlar” butonuna tıklayın.

Adım #2: Karşınıza çıkan koleksiyonlardan ilgi alanlarınıza bakılırsa seçim yapabilirsiniz.

6. Disney+’taki kimi sinemaları IMAX Enhanced formatında izleyebilirsiniz.

Disney+, içerisinde yer alan her sinema ve diziyi en düzgün imaj formatında sunmaya çalışıyor. 4K çözünürlüğünde izleyebileceğiniz sinemaları, buna ek olarak IMAX Enhanced formatında da izleyebilirsiniz. Bu; 1.90:1’lik genişletilmiş bir çözünürlük manasına geliyor. Orjinal imgenin yüzde 26 kadar fazlasını görmenizi sağlayan bu format, Disney+’ta ki her sinemada yok. Şu anda 14 Marvel sinemasını bu özel en-boy oranıyla izleyebilirsiniz.

Disney+’ta IMAX Enhanced formatını destekleyen sinemaları nasıl bulabilirim?

Adım #1:
Sinemalar butonuna tıklayın.

Adım #2: Filtreler kısmından Imax Enhanced’ı seçin.

Adım #3: IMAX Enhanced’ı destekleyen fimlere ulaştınız.

Disney+’ta sinemaları IMAX Enhanced formatında nasıl izleyebilirim?

Adım #1:
IMAX Enhanced destekleyen bir sinemaya tıkayın.

Adım #2: Çıkan sayfadan “Versiyonlar” butonuna tıklayın.

Adım #3:“IMAX Enhanced” sürümünü seçtiğinizde sinema başlayacak.

7. Disney+’ta altyazı görünümünü kendinize göre özelleştirin.

Her ne kadar ülkemizde dublajlar epeyce başarılı olsa da hem hiç bir şeyin orjinal lisanın yerini tutamaması tıpkı vakitte her sinemada dublaj seçeneğinin olmaması niçiniyle sinemaları genelde altyazılı izliyoruz. Disney+’ta altyazıyı daha yeterli nazaranbilmeniz için çeşitli ayarlar yapmak mümkün. Aşağıda göstereceğimiz ayarlar bilgisayarlar için geçerlidir. Android ve iOS ayarları için telefonunuzun ayarlarına girmeniz gerekmekte.

Disney+’ta altyazı görünümünü nasıl özelleştirebilirim?

Adım #1:
İzlediğiniz film/diziyi durdurun. Sağ üstte yer alan altyazı simgesine tıklayın.

Adım #2: Karşınıza çıkan ekranda seslendirme ve altyazı ayarlarını yaptıktan daha sonra en sağdaki dişli butonuna tıklayın.

Adım #3: Karşınıza çıkan ekrandan yazı tipi, boyutu, rengi, art plan rengi ve daha bir epey şeyi değiştirebilirsiniz.

8. Disney+’ta silinen sahneler, kamera artları ve başka bonus içerikler için ekstralar kısmını kullanabilirsiniz.

Çok sevdiğiniz bir sinema olduğunu düşünün. O sinema ve dünyasıyla alakalı epeyce fazla şey merak edebilirsiniz. İşte Disney+’taki, “Ekstralar” kısmı buna hitap ediyor. Eski DVD sistemlerinde de görülen Ekstaralar özelliğiyle sevdiğiniz sinemaların silinmiş sahnelerini, kamera gerisi imgelerini ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Disney+’ta Ekstralara nasıl ulaşırım?

Adım #1:
Ekstralarını görmek istediğiniz sinemaya tıklayın.

Adım #2: Karşınıza çıkan sayfadan “Ekstralar” sekmesine tıklayın.

Adım #3: Buradan istediğiniz ekstra görüntüyü izleyebilirsiniz.

Disney+ meblağlarını görmek ve üye olmak için buraya tıklayın.

9. Disney+ profilinize PIN kodu ekleyebilirsiniz.

Tek kişi almak yerine bir ailenin tek bir hesabı kullanımını hedefleyen Disney+, her insanın kendi şahsi alanı olması için profillere bir de PIN kodu eklemiş. Son derece yararlı bir özellik olan PIN kodu, profil oluşturulurken eklenebiliyor olsa da istenirse daha sonrasında da eklenebiliyor. 4 haneli bir PIN kodu ile profilinize yalnızca sizin girdiğinizden emin olabilirsiniz.

Disney+’ta nasıl PIN kodu ekleyebilirim?

Adım #1:
Profilinize tıklayıp “Profilleri Düzenleyin” seçeneğine tıklayın.

Adım #2: Açılan pencereden kendi profilinizi seçin.

Adım #3: Karşınıza çıkan pencerenin en altına ilerleyin ve “Profil PIN Kodu” seçeneğine tıklayın.

Adım #4: PIN kodu verebilmek için öncesinde hesap şifrenizi girin.

Adım #5: PIN kodunu yazacağınız yerin üzerindeki tiki işaretleyin ve daha sonrasında 4 haneli PIN kodunuzu girin.

Adım #6: Profilin PIN koduyla korunmaya başladı.

Bugün sizlere ülkemizde yayın hayatına başlayan Disney+’ı daha efektif kullanmanızı sağlayacak 9 tüyodan bahsettik. Pekala sizler Disney+’ı nasıl buldunuz. Yorumlarda buluşalım.