Choco Zero'dan Arianna Massimino

Beykozlu

New member
Arianna, seninle başlayalım. Beslenmeye olan ilginiz nasıl ortaya çıktı?
Çocukken beslenmeme o kadar dikkat etmezdim, hatta bundan çok uzaktım. Daha sonra ergenlik yıllarımda fitness dünyasına yaklaşmaya başladım ama maalesef birçok kızın başına geldiği gibi yemeğe yaklaşımım pek iyi değildi. Yeme bozukluklarından, özellikle de tıkanırcasına yemekten acı çektim. Hiçbir zaman sektördeki profesyonellere yönelmedim, hata yapmadım ama bir sorun yaşadığımın farkındaydım. Bu nedenle üniversitede biyoloji dersi almayı, beslenme alanında uzmanlaşmayı düşündüm ve bu yol benim beslenme açısından “yeniden doğuşum”du. Bu yüzden kadın beslenmesine ve bir tür “mutlu” beslenmeye odaklanmaya karar verdim. Amaç, geçmişte benim için olduğu gibi, yemeğin düşman değil müttefik olması gerektiği fikrini aktarmak. Küçük ya da büyük bir kitle üzerinde etki sahibi olduğunuzda olumlu mesajlar yaymanın çok önemli ve aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum.

Üniversiteden iş dünyasına: Deneyiminiz nasıldı?
Kariyerimin başlangıcı biraz tuhaftı. Mezuniyet oturumumdan birkaç gün sonra karantinaya girdiğimizi hatırlıyorum: 2020 yılıydı. Başlangıçta hiç motive edici değildi: Pek çok projem vardı ve tam o anda evde kilitli kalmak bana zor bir durum gibi geldi. benim için gerçek bir talihsizlik. . Gerçekte hayat sizi şaşırtıyor ve devrim niteliğindeki diyet projemi tam olarak karantina sırasında boş zamanlarımda titizlikle yapılandırma fırsatı buldum. Daha sonra mesleği yapmaya başladım ve bu, memnuniyetimin doruğa ulaştığı bir durumdu.

Girişimci olma fikri ne zaman gelişti?
Ayrıca karantina sırasında başka bir proje fikri doğdu. Düşündüğümün aksine bu zor dönem benim için gerçekten büyük bir nimet oldu; bana her bakımdan işim haline gelen fikirlere kendimi adama fırsatı verdi. Dinamik bir kızım ve çabuk sıkılıyorum, enerjimi kaybetmemek için her zaman yeni heyecanlar yaşamayı ve kendimi daha çok şeye adamayı seviyorum, bu yüzden biraz boş zamanım olduğunda, bu alanda bir ürün tasarlama fırsatı buldum. “uygun gıda” alanı. Farklı, önemsiz olmayan bir şey istedim ve bir çeşit aydınlanma yaşadım: Şeker ilavesiz, İtalya'da yapılan ve pek çok tatta, hepsi en küçük ayrıntısına kadar çalışılmış çikolata. Buradan “Choco Zero” doğdu.

Çikolata aşkı.
Aslında merak ettiğim “bunu daha önce nasıl düşünemediler?” Bence çikolata herkesin üzerinde hemfikir olduğu yiyeceklerden biri: Çikolatayı kim sevmez? Ancak diyet yaparken veya sağlıklı beslenirken, basit şekerler nedeniyle bazı gıdaları ortadan kaldırma veya azaltma eğilimindeyiz. Bu yüzden büyük bir çikolata hayranı olarak, mutlaka koyu olmayan porsiyonlu bir çikolata düşündüm. Choco Zero, şeker ilavesiz, porsiyonlara bölünmüş (her kalıpta 118 ila 130 kcal vardır) ve 10 farklı tatta el yapımı bir çikolatadır!

Choco Zero neredeyse anında başarıya ulaşan genç bir şirkettir.
Doğrusunu söylemek gerekirse fikir doğduğunda projeye çok inanmıştım ama fazla heyecanlanıp ayaklarımı yere sağlam basmak istemedim. Ekonomik açıdan zor bir dönemde, bir miktar tasarrufla şirket kurmak iki ucu keskin bir kılıç olabilir; yine de fazlasıyla iyi gitmiş gibi görünüyor! Tabii ki Amerika'yı ben keşfetmedim ama aslında hiç kimse böyle, bu odaklı bir ürünü henüz düşünmemişti. Ancak şunu söylemeliyim ki kendimi çok şanslı görüyorum çünkü fikrim, her biri kendi alanında çok yetenekli ve eğitimli insanlardan oluşan bir ekip tarafından desteklendi. Tek başına Choco Zero muhtemelen aynı etkiyi yaratmazdı; hepsinin desteklenmesi projenin başarılı olmasını sağladı.

Choco Zero'nun hedef aldığı kişiler kimlerdir? Ürünler için ideal hedef nedir?”
Choco Zero herkese yönelik bir üründür. Az şekerli diyet uygulayanlar, sadece sağlıklı beslenenler ve tükettikleri ürünlere daha fazla dikkat edenler, hatta şeker hastalığı sorunu olanlar için mükemmel. Sağlık dünyası hızla büyüyor ve Choco Zero'nun kısa sürede pek çok tüketicinin kilerine girebileceğini düşünüyorum (ve umuyorum!).

Mayo provası için internete dönmek isteyen bayanlara bir öneri.
Güzel bir mesajla başlayalım: detoksa hayır, tam oruca hayır. Kalıcı kilo vermenin asıl püf noktası, besinleri mümkün olduğu kadar iyi dengeleyerek her şeyi yemektir. İşte size tavsiyem şu: Günde en az iki litre su içerek kendinizi sıvılandırın, ana öğünlerinizi, kahvaltınızı, öğle ve akşam yemeğinizi hazırlayın, doğru miktarda karbonhidrat, protein ve yağları birleştirin ve son olarak çok önemli, aktif kalın, hareket edin. haftada en az 2-3 kez.

Kilerinizde ne eksik olamaz?
Kilerimde her makro besin kategorisi için “temel” yiyecekler var. Daha detaylı olarak karbonhidratlar arasında kepekli ekmek ve makarna, pirinç ve diğer kepekli tahıllar; protein olarak balık, yumurta, yoğurt, baklagiller ve diğer bitkisel proteinleri seçiyorum. Lif konusunda meyve ve sebzede hiçbir zaman eksiklik olmaz, yağlar konusunda ise sızma zeytinyağı, fındık ve tabii ki çikolata eksik değildir.