Chiara Tonghini Fluidra Pazarlama Müdürü

Beykozlu

New member
Chiara, kararlılık her zaman özelliklerinden biri olmuştur.

Evet, çocukluğumdan beri hep çok azimliydim, ne yapmaktan hoşlandığımı ve iyi olduğum şeyleri biliyordum. Ailem beni her zaman, belki de çok fazla seçme özgürlüğüne bıraktı ve bu beni her zaman bilinçli seçimler yapmaya ve hatta bazen pişmanlık duymaya yöneltti, ancak bunun için sadece kendimi suçlayabilirim.

Montpellier ve Fransa: önemli bir deneyim.

Kesinlikle, belki de gençlikten yetişkinliğe geçişimi hızlandıran deneyim. O dönemde Erasmus deneyimi yaşamaya karar veren çok kişi yoktu, internetin hayatımıza girmeye başladığı dönemlerdi ama emekleme dönemindeydi. Gidip tüm bilgileri kendiniz bulmanız gerekiyordu ve belki de bizimkinden daha bürokratikleşmiş bir ülkede yeni bir şehre, yeni bir üniversiteye ve bir yıllığına yeni bir eve taşınmak hiç de kolay olmadı. Henüz dili iyi bilmediğim için utangaçlığımı yenmeli ve tüm cesaretimi salıvermeli, çok daha sosyal olmalıyım çünkü hiçbir yere yalnız gidemezsin. Montpellier’de kurulan arkadaşlıkların çoğu, bu arkadaşlardan bazılarının binlerce mil uzakta yaşamasına ve benim gibi oldukça zorlu ailelere sahip olmasına rağmen hala güçlü.

Üniversiteden iş dünyasına adım kısaydı.
Evet neyse ki üniversitemin düzenlediği mükemmel bir staj deneyimi sayesinde de mezun olarak hemen ekonominin en sevdiğim alanında yani pazarlama alanında bir iş buldum.

Pazarlama, tutku tarafından dikte edilen bir seçimdi.
Evet, çok çeşitli ve bir şirket ekonomisinin birçok yönünü kucaklayan bu disiplin için kesinlikle büyük bir sevgi. Pazarlama teziyle mezun oldum ve ilk işim sırasında pazarlama ve iş iletişimi alanında yüksek lisans yaparak bilgilerimi hemen derinleştirdim. Pazarlama ile ilgili her şeyi seviyorum, bir şirkette başka bir şey yapamayacağımı düşünüyorum.

Güzellik dünyasından su dünyasına: bana nasıl geçtiğini anlatır mısınız?

Diyelim ki tutkum bana her zaman yol gösterdi. Farklı sektörlerde faaliyet gösterirken, özellikle B2B sektöründe faaliyet gösteriyorsa, bir şirketin pazarlamasına yön vermesi gereken ilkeler her zaman aynıdır. İlk işimde kuaförlük franchise ağı işini geliştirmekten sorumluydum, bugün ise Fluidra ürünleri ve hizmetleri aracılığıyla yüzme havuzu inşaatçılarının işlerini geliştirmelerine yardımcı oluyorum.

Fluidra, sektöründe lider bir şirkettir: Başarınızın anahtarı nedir?
Fluidra, güçlü bir ticari mesleğe sahip bir endüstriyel gruptur. Piyasada olmayı ve piyasayı dinlemeyi de seviyoruz. Başarılı ürünlerimizin çoğu, tam olarak kurulumcu aracılığıyla son kullanıcıdan ve aynı zamanda son kullanıcının kendisinden gelen taleplerden kaynaklanmaktadır: B2B sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olmamıza rağmen, kullananlarla iletişim kurmayı gerçekten seviyoruz. ürünler. Yüzme havuzlarına uygulanan domotics’i ilk geliştiren olmamız, tüketiciye daha da yakınlaşmamızı, yüzme havuzunun kullanılabilirliği açısından alışkanlıklarını ve ihtiyaçlarını anlamamızı sağladı. Lider olmak, her zaman diğerlerinden bir adım önde olmak demektir ve biz bunu hem teknoloji olarak hem de havuzlarımızın tasarımında yapmaya çalışıyoruz.

İş ve özel yaşam, karmaşık olabilir…
Ülkemizde bu çok karmaşık çünkü çalışan ebeveynler için yapılandırılmış bir sosyal sistemimiz yok ve bu nedenle giderek daha az çocuk sahibi oluyoruz ve ülkemiz dünyanın en yaşlıları arasında yer alıyor. Ne yazık ki, arkanızda bu boşluğu doldurabileceğiniz bir aile yapısı yoksa, uzun çalışma saatleri olan sorumlu bir işe sahip olmanız çok zordur.

Üst yönetici ve kadın, hala bazı zorluklar var.
Otomotiv ve havuz aksamları gibi ağırlıklı olarak erkeklerin çalıştığı sektörlerde çalışmış olmama rağmen, bir profesyonel olarak ve bir kadın olarak takdir edilmek bana hiç zor gelmedi. Süper organize değilseniz ve arkanızda kadınların işini yapmasına izin veren bir aile yapısı varsa sorunlar ortaya çıkar. Neyse ki günümüzde akıllı çalışma, aynı anda iş ve kişisel yönetimin iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

Çocuk ve aile sevgisi: bana bundan bahseder misiniz?
İşçi olmadan önce kadın, hemen ardından anneyim. Çocuklarım, birkaç mesleki hedefi zaten başarmış olduğum bir yaşta dünyaya geldi ve bu, onlar çok küçükken onlardan yeterince keyif almamı sağladı. Artık ilki 12 yaşında ve ergenliğin harika dünyasına giriyor ve en küçüğü 10 yaşında, ihtiyaç duydukları bağlılık ve dikkat farklı. Eve döndüğümde herkesi büyük bir coşkuyla selamlamayı ve hem akşamları hem de hafta sonları kendimi tamamen aileme adamayı seviyorum. Hafta içi hepimiz çok meşgulüz, bu nedenle cumartesi ve pazar günleri, erkekler için spor söz konusu değilse, evimizin, bahçemizin, köpeğimizin ve havuzun tadını çıkarmayı seviyoruz, bazen diğer arkadaş ailelerini davet ediyoruz.

Okurlarımız için sizinle ilgili bir bilgi
Kabul ediyorum: Başarısız bir güzellik uzmanıyım!

Şirkette kariyer yapmak isteyen kızlara bir öneri.
Kalbimin derinliklerinden vermek istediğim öneri, tutkularınızın peşinden gitmenizdir. Hayatımızın çoğunu işte geçiriyoruz, bu nedenle hem profesyonel hem de eş ve anne olarak tatmin olmak için yaptığımız işi sevmeliyiz. Aileniz için çok fazla taviz vermeyin ve asla başkalarının tavsiyelerinin sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Ortaklardan ve arkadaşlardan gelen tavsiyeler, gerçeği doğrudan deneyimlediğinizden daha nesnel olarak görmek için kesinlikle yararlıdır, ancak seçim ne olursa olsun, pişmanlıklarla yaşama riskini almamak için yürekten gelen olmalıdır.