Annalisa Corbia: "Kozmetikler kişisel fiziksel ve psikolojik iyiliğe katkıda bulunabilir"

Beykozlu

New member
Annalisa, seninle başlayalım. Nasıl bir çocuktun?

Gözlerimi kapatıp küçük Annalisa'yı düşündüğümde, ailesine çok bağlı, onları kendisiyle gururlandırma arzusunda olan küçük bir kız görüyorum. Hassas, bazen biraz utangaç, yavaş yavaş kendi yeteneklerinin farkına varan küçük bir kız.
Mükemmeliyetçi, çok meraklı, sonuca ve onu elde etmek için gereken çabanın farkındalığına odaklanmış. Kararlılık, azim, merak, sıkı çalışma ve başkalarıyla işbirliği yapma yeteneği çocukluğumu karakterize etti ve bugün olduğum kadının oluşumuna katkıda bulundu. Özel ve profesyonel hayatında, ebeveynlerinin öğretileri sayesinde büyüdüğü değerlere sıkı sıkıya inanan bir kadın: samimiyet, dürüstlük, cömertlik, görev duygusu ve başkalarına saygı. Aileden ve gerçek arkadaşlardan oluşan destekleyici bir ortama sahip olmak Annalisa'yı hayallerinin peşinden gitmeye teşvik etti ve çocuklarım Lavinia ve Leonardo için de bunu umuyorum.

Öğrenme ve eğitim alma isteği her zaman sizinleydi.

Çocukluğumdan beri öğrenmeye karşı doğal bir merakla hareket ettim. Bilmediğim her şeyin benim için güçlü bir çekim gücü vardı: Edebiyat, sanatsal hareketler okudum, piyano dersleri aldım ve bir süre öğretmenlik de yaptım, Milano belediyesinde film eleştirisi ve dikiş üzerine akşam kurslarına katıldım ve yabancı dillere karşı özel bir tutkum vardı. Kendimden farklı kültürlerle uyum sağlamak için kendi kendime Arapça, Çince veya İspanyolca dersleri aldığımı fark ettim. Bunda burcumun, İkizler ve Kova yükseleninin kişiliğini tam olarak yansıttığımı hissediyorum: Bu astrolojik kombinasyon, kişisel özgürlük ve entelektüel uyarılma için güçlü bir arzuya sahip canlı bir kişilik yaratıyor. Antik uygarlıklar hakkında daha fazla şey öğrenmeye olan bu sürekli tutku, doğal olarak çalışmalarımı içeriğinin zenginliğiyle beni boğan liseye yönlendirdi. Oradan itibaren doğal eğilimim, çalışmalarımı insani, psikoloji veya edebiyat odaklı olarak sürdürmek olurdu, ancak beşeri bilimleri “ek” tutkum olarak bırakarak kendimi ekonomi fakültesiyle zorlamak istedim.

Üniversiteden iş dünyasına adım atmak kısa sürdü.

Evet, çok kısa söylerdim. Bocconi Üniversitesi'ne gittim ve hala okurken beni iş dünyasıyla tanıştıran bu eğitim programını almam için ailemin yapmak zorunda kaldığı fedakarlıklara karşı duyduğum aşırı minnettarlık duygusunu hatırlıyorum. Daha sonra, son yılımda, büyük bir çokuluslu kozmetik şirketinde staj teklifi alabildiğim için şanslıydım: Mezuniyet görüşmem için izin istenmesini ve hemen ardından sonucu bildirmek için meslektaşlarıma koştuğumu hala hatırlıyorum. Kısa bir süre sonra, 2003 baharının başlangıcında, aynı çokuluslu şirket kollarını bana açtı ve beni resmi olarak iş dünyasına kabul etti. Benim ve küçük kızlarının hayalinin gerçekleştiğini görmekten ve çabalarının ve fedakarlıklarının karşılığını almaktan çok mutlu olan ailem için büyük bir gurur anıydı.

Hızla yükselen bir kariyer yolu: Nasıl geçti?

Dediğim gibi, hala öğrenciyken kozmetik sektöründe çok uluslu bir şirkette pazarlama alanında staj yaparak başladım ve oradan itibaren büyük tutkum olan kozmetik dünyasını hiç terk etmedim. Küçük Annalisa'yı öğrenciliği sırasında canlandıran aynı merak, kariyer yolumda bana her zaman eşlik etti. Aslında, her zaman büyük bir merak, yaratıcılık, yenilik yapma, ötesine bakma, kalıpların dışına çıkma ve alternatif senaryolar hayal etme isteği gibi büyük bir armağanla tanındım; bu benim mantramdı ve hala öyle. Pazarlamada yaklaşık on beş yıl devam ettim, temelde yurt dışı deneyimim, geliştirme pazarlaması deneyimim vardı ve ardından sektördeki bir diğer çok uluslu şirketin genel müdürlüğüne geldim. Bu pozisyonda yaklaşık yedi yıl geçirdikten sonra, kendimi daha da büyük bir meydan okumayla sınama zamanı gelmişti. Yaklaşık iki yıldır şu anki en başarılı yükselen kozmetik markalarından biri olan Laboratoires SVR'nin ülke müdürüyüm.

Kozmetik dünyası sizin için ne kadar özel? Neden memnun etmekten vazgeçmiyor ve aksine daha da güçleniyor?

Ürüne karşı doğuştan gelen tutkumun yanı sıra, her zaman tüm yeni kozmetik ürünlerini denemeye yönelik büyük merakım ve bilimsel yönlerini daha derinlemesine inceleme isteğimle, kozmetiklerin hem erkeklerin hem de kadınların hem fiziksel hem de psikolojik kişisel refahına katkıda bulunma yeteneğini seviyorum. Kariyerimin en güçlü deneyimlerinden birini hala hatırlıyorum: Onkolojik tedavi gören kadınlara adanmış bir düzeltici makyaj atölyesinde, atölyeye girdiğinde teslim olmuş, üzgün ve güvensiz olan bir kadının yüzünün sonunda nasıl değiştiğini asla unutamam: Onun sevinç gözyaşlarını görmek, kozmetik ürünlerinin ruhumuz üzerindeki gücünün bana doğruluğunu teyit etti. Kozmetikler ile moda trendleri ve yaşam tarzları arasındaki bağlantı, modern, dinamik ve sürekli gelişen yönünü de vurgular. Dolayısıyla kozmetiklerin, öz algı ve öz saygıdan cilt sağlığına, ekonomiden kültüre kadar insanların yaşamlarının çeşitli yönlerini etkileyen karmaşık ve derin bir güce sahip olması, bende büyük ilgi ve tutku uyandıran bir yöndür.

Siz SVR’nin başındasınız: Başarınızın anahtarı nedir?

Başarılı bir markanın nedeni başarılı bir gruptan gelir. Bir markanın harika ürünleri, anlatacak harika bir hikayesi olabilir, ancak orada çalışan ve markayı kendi markalarıymış gibi hisseden ve davranan insanların tutkusu, coşkusu ve uyumu olmadan bu kadar ileri gidemezdik. Marka düzeyinde, onu bu kadar ilginç kılan şey, şu anın en yenilikçilerinden biri olan konumlandırmasıdır. Bunu “cezalandırıcı olmayan dermatoloji”nin sembolü olarak tanımlamayı seviyorum. Tüketici artık etkinlik ve duyusallık arasında seçim yapmak zorunda değil: bugün cilt rahatsızlığı olanlar bile maksimum etkinlik ve aşırı duyusallığı birleştiren bir ürüne sahip olabilir. Bu yön, hastanın reçeteli tedavilere uymasına yardımcı olduğu için dermatoloji sınıfı tarafından da oldukça takdir edilmektedir. SVR ayrıca, “temiz-ik güzellik” kavramının en son konseptini eczaneye nihayet getiren tek markadır. “Temiz” yönünü – ürünlere çevrildiğinde minimal bir içerik listesi ve ekolojik olarak sorumlu ambalajlarda yüksek oranda doğal içerikler anlamına gelir – “klinik” yönüyle, yani dermatolog kurulları tarafından üretilen ve somut sonuçlar ve maksimum toleransı garanti eden yüksek oranda aktif içerikle karakterize edilen ürünlerle birleştirir. Ayrıca, 2017'den beri SVR, endokrin bozucular üzerinde bitmiş ürünleri test etmeye kendini adamıştır ve özellikle bir çocuğun hayatının ilk bin gününde önemli olan endokrin sistemimizin normal işleyişi üzerinde olumsuz etkilerin olmamasını garanti etmek için özel bir dış laboratuvarın işbirliğinden yararlanmaktadır. Ve bu konuda kozmetik dünyasında mutlak öncüleriz ve önümüzdeki yıllarda bu konuda çok şey duyacağız.

Bronzlaşma ve korunma: SVR cilt sağlığının ön saflarında yer alır.

Dermatolojik bir marka olarak SVR'nin kamu sağlığı mesajlarını destekleme görevi vardır. Markanın ilk ürünü, iki kurucu eczacı Simon ve Robert Veret tarafından cilt sağlığına verilen aşırı önem ve dikkati vurgulamak için formüle edilen bir güneş kremiydi. Yıllar geçtikçe SVR daha da ileri gitti: koruma bir zorunluluk haline geldi, SVR sonunda bunu keyifli hale getirdi: piyasadaki benzersiz dokuların geliştirilmesine gösterilen aşırı ilgi, ultra mat jelden Blur teknolojisine (pürüzsüzleştirici optik etki: dünyada benzersiz) ve o “yaz kokusuna” kadar, bunların uygulanmasını ve tekrar uygulanmasını kolaylaştırıyor, sonunda güneş kremini gerekli bir jest olmaktan çıkarıp gerçek bir hoş güzellik jestine dönüştürüyor.

Vazgeçemeyeceğiniz, olmazsa olmaz bir ürün.

Bir fanatiğe soruyorsunuz, bu yüzden birini belirlemek kolay değil. Ancak bu, özellikle sürekli kullanıcı olmayan arkadaşlarıma sık sık cevapladığım bir soru. Benim için üç adım esastır: temizleme, cildi tedavilere hazırlama, yüz kremi (ihtiyaçlarınıza göre seçilir: nemlendirme, kırışıklık karşıtı, kusur karşıtı…) ve denge ve esenliği garantileme ve tabii ki güneş koruması. Bunlar benim “asla olmazsa olmaz” üçüm.

Şirketin en tepesindesiniz: İş ve aile hayatını dengelemek her zaman kolay değildir.

Bence bu en zorlu zorluklardan biri, bunu saklamanın bir anlamı yok. İşinizde iyi olduğunuzu düşünüyorsanız ailenizi ihmal ediyormuş gibi hissediyorsunuz, kendinizi ailenize adıyorsanız işinizi ihmal ediyormuş gibi hissediyorsunuz. Kültürel olarak, ne yazık ki, benim jenerasyonumdaki insanlar bu klişelerle büyüdüler ve bu da tekrarlayan bir yetersizlik hissine yol açtı.
Öte yandan, kendim üzerinde çok fazla çalışma yapmak, kolay değil, kendinize karşı nazik olmayı öğrenmeniz ve hayatın her alanında mükemmel olamayacağınızı kabul etmeniz gerektiğine inandım. Eşinizle, ailenizle ve arkadaşlarınızla açıkça konuşmak veya dış desteklere yönelmek, dışsal bir bakış açısı bulmanıza ve iki rolü daha iyi dengelemenize yardımcı olabilecek desteği bulmanıza yardımcı olabilir. Bugün, benim durumumda olgun farkındalığa ulaştım, tutkulu olduğunuz ve sevdiğiniz bir işi yapmak beni daha dengeli, memnun bir anne yapabilir ve çocuklarıma kaliteli zaman ayırabilir.

Okuyucularımız için senden biraz bahsedelim.

Nereden başladığımızı, kökenlerimizi ve neler yaşadığımızı asla unutmamalıyız. Tarihimiz, kendimizi başkalarının yerine koymamıza yardımcı olan en büyük derstir: empati, bence modern yöneticilerde en gerekli niteliklerden biridir. Ve kariyerine yeni başlayanlar için deneyimime dayanarak benim için neyin önemli olduğunu söylemem gerekirse, sabırlı olmayı ve pes etmemeyi, başkalarına saygı duyarak her zaman kararlı olmayı, biraz sağlıklı fedakarlık ruhunu bulmayı, dinlemeyi ve geri bildirim istemeyi, fikrinizi değiştirme cesaretine sahip olmayı ve son olarak kendinizi karşılaştırabileceğiniz insanları, akıl hocalarını bulmayı tavsiye ederim. Son olarak, işinizi iyi yapmak için, kendinizi şahsen karşılaştırmanın zevkini yeniden keşfetmenin bir gereklilik olduğuna inanıyorum: birbirinizle daha fazla konuşun, karşılaştırmaları e-posta, sohbet, kısa mesaj yoluyla mümkün olduğunca sınırlamaya çalışın, ancak kelimelerle oluşturulan bağlantının duygusal gücünü ve birbirinizin gözlerinin içine bakarak sağlıklı bir alışverişi yeniden keşfedin.

Pazarlama alanında kariyer yapmak isteyen kızlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Hayallerinize her zaman inanın, zor anlar yüzünden cesaretiniz kırılmasın ve onlarla oldukları gibi yüzleşin. Biz kadınlar çok fazla düşünmeye, her şey için bir sebep aramaya alışkınız, “aşırı düşünmek” bizim uzmanlık alanımız. İş dünyasına giren kızlara “aşırı düşünmeyi bırakın”, bölümleri oldukları gibi kabul edin, sandığımız gibi değil ve işte her gün başımıza gelenlerin psikolojik refahımızı etkilememesi gerektiğini söylemek istiyorum: kişisel olarak bunalmadan, kendimizi sürekli sorgulamadan durumları rasyonel bir şekilde bölmek ve nesneleştirmek, verebileceğim en iyi tavsiyelerden biridir. Ve sonra benim mantralarım var: cesaretli olun, deneyin, hata yapın ve hatalarınızdan ders çıkarın. Kutunun dışında düşünün, “sorun” kelimesinden kaçının ama çözüme odaklanın. Bir şey daha önce hiç yapılmadıysa, bunun yapılamayacağı anlamına gelmez, kendinize “bunu yapabilir miyim” sorusunu sormaktan “nasıl yapabilirim” sorusuna zihinsel bir geçiş yapmak, sizi otomatik ve olumlu bir şekilde sonuca yönlendirir. Kızlar, bitirirken şunu söylemek istiyorum: Enerjinizi endişelenmek için değil, inanmak, şükretmek, güvenmek, yaratmak, büyümek ve hak ettiğiniz gibi parlamak için kullanın.